Wildling Shoes: minimalistische schoenen voor je duurzame wandelingen

wildling minimalistische schoenen

Wildling Shoes is een Duits merk voor minimalistische schoenen (ook vaak aangeduid als “barefoot schoenen”). De drie kinderen van Anna en Ran Yona, geboren in Israël, hoefden in hun eerste levensjaren nooit echt schoenen te dragen. Toen ze teruggingen naar Anna’s geboorteland, Duitsland, kregen ze plotseling het probleem dat hun kinderen schoenen nodig hadden, maar ze konden er geen vinden waar ze zich prettig bij voelden. Dus ontwikkelden ze hun eigen schoen, een minimalistische schoen geïnspireerd op de flexibele schoenen van Japanse krijgers.

Deze schoenen hebben een zeer dunne en flexibele zool en zijn extreem licht van gewicht waardoor men het blote-voeten gevoel behoudt wanneer het niet mogelijk is om zonder schoenen de deur uit te gaan. De gedachte hierachter is dat de voet geen ondersteuning nodig heeft, maar gemaakt is om zichzelf te ondersteunen. Op deze manier zijn Wildling Shoes zo min mogelijk beperkend. Ran Yona zegt graag “Ze zijn zo weinig schoen als mogelijk en zoveel schoen als nodig.”

wildling minimalistische schoenen

Al snel plaatsten buren en vrienden hun bestellingen en het idee van Wildling Shoes was geboren. Tegenwoordig is het een bedrijf dat de “start-up schoenen” is ontgroeid, 150 mensen in dienst heeft die op afstand in heel Duitsland werken en schoenen in de hele wereld verkoopt. Naast haar unieke en kwalitatief hoogwaardige schoenen staat Wildling voor duurzaamheid, Fair Fashion en nieuw werk. Deze onderwerpen zijn terug te vinden in de algemene strategie en visie van het bedrijf, maar ook in alle communicatie, bedrijfsinspanningen en besluitvormingsprocessen.

Een duurzame (voet)tocht

Vanaf het begin waren die waarden een sterke leidraad tijdens deze reis, waarbij gebruik werd gemaakt van duurzame materialen van verantwoordelijke fabrikanten, werkend met productiebedrijven in Portugal die hun werknemers eerlijk behandelen, flexibele en plezierige werkomstandigheden creëren voor het team in Duitsland, eerlijke lonen betalen en gestaag werken aan het verbeteren van de supply chain om deze duurzamer te maken, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Lopende projecten en aandachtspunten zijn onder meer het professionaliseren van het onderwerp Thuiswerken en Nieuw Werk, het door en door transparant maken van het betalingsplan voor werknemers, het creëren van processen voor bedrijfsvrijwilligerswerk, het verkleinen van de CO2-voetafdruk door middel van natuurbehoudsprojecten en het ondersteunen van kleine stichtingen en actief meedoen aan de Global Strike Days.

“Omdat het altijd op deze manier is gedaan” was voor Anna en Ran Yona nooit een reden om iets te doen, meer juist een uitdaging om nieuwe en creatieve manieren te vinden om een ​​bedrijf te runnen en dat in te zetten voor het algemeen belang. Er zijn veel inspanningen geleverd om de manier waarop Wildling Shoes werkt te verbeteren, niet alleen op basis van economische groei, maar ook op basis van het beïnvloeden van diegenen die in contact komen met het merk, of dat nu gaat om klanten, werknemers, zakenpartners of andere  belanghebbenden.

Terug naar de natuur met Wildling Shoes

Enthousiast geworden en zelf het blote voeten gevoel uitproberen? Ga dan naar www.wildling.shoes en kies vandaag nog je favoriete paar. Als je het nog niet zeker weet, geen probleem: de eerste retourzending is gratis!

Er is ook een levendige internationale community van Wildling-vrienden en -fans van over de hele wereld, als je eerst wat meer over hen wilt lezen of je vragen wilt stellen.

wildling minimalistische schoenen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.