WIN deze coole zomerse duurzame flipflops van WAVES!

Waves introduceert flipflops die zijn gemaakt in Sri Lanka van 100% fair natuurrubber en met de gedachte van ‘Save the Planet’. Sterker nog, er zit geen stukje plastic in. Veel aanbieders van flipflops maken ze van synthetisch rubber en vaak zijn de bandjes van plastic. Waves neemt echter duidelijk een standpunt in tegen het gebruik van plastic.

Duurzaam en fair trade

Waves biedt een ethisch flip-flop-alternatief en produceert volledig natuurlijke, veganistische slippers. Het natuurlijke rubber waarvan de slippers worden gemaakt is duurzaam, herbruikbaar en biologisch afbreekbaar.

De teenslippers worden gemaakt van 100% natuurlijk fair rubber van FSC-gecertificeerde rubberbomen op plantages in de vruchtbare hellingen van Sri Lanka. Natuurlijk rubber komt van het sap van de rubberboom (Hevea brasiliensis). Waves is lid van fairrubber.org en draagt daarmee bij aan een verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de werknemers op de rubberplantage. Deze plantages staan onder toezicht van de Fair Rubber Association (FRA).

Fair Rubber is een Fairtrade organisatie voor plantages en bedrijven die werken met natuurrubberproducten. Het doel van Fair Rubber is om de werk- en leefomstandigheden van werknemers van de rubberplantages te verbeteren door de principes van eerlijke handel toe te passen en de milieuvriendelijke productie van natuurlijk rubber te ondersteunen.

Waves voldoet aan de criteria van fair trade in natuurlijk rubber en mag dus het logo voeren van Fair Rubber. Voor Waves is het betalen van een fairtrade premie een verplichting. De naleving op de Fair Rubber criteria wordt gecontroleerd door onafhankelijke auditkantoren.

Comfortabel en uitgebreid assortiment

De slippers zijn stijlvol en comfortabel. Bovendien veroorzaken deze flip flops geen pijnlijke plekken tussen de tenen. Ze zijn heel licht en vormen zich naar de voeten van de drager. Er is een uitgebreide dames- en herencollectie. Vanaf maat 36 meisjes/dames en vanaf maat 38 heren/jongens.

wavesflipflops.nl

Kans maken op deze coole zomerse duurzame flipflops? 

Stuur een mail naar flipflops@debeterewereld.nl vergeet niet je maat te vermelden!  en meld je aan voor onze nieuwsbrief : Debeterewereld.nl/nieuwsbrief hier maken we de winnaars bekend!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.