Bionext: “Lekker naar de boer geweest?“

biologische boeren

Vul de evaluatie in en maak kans op een mooi natuur-tijdschrift

Bijna 55 duizend mensen hebben tijdens ‘Lekker Naar De Boer’ op 20 en 21 juni een biologische boerderij bezocht. In heel Nederland deden ruim 150 boeren en tuinders mee van groente- en fruittelers tot en met varkens- en pluimveehouders. Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen.

Doel van het Lekker naar de Boer-weekend is om de voordelen van biologisch meer bekendheid te geven en de band tussen boer en burger te versterken. Lekker naar de Boer vormt een jaarlijks hoogtepunt van de campagne ‘Biologisch, lekker natuurlijk’ van Bionext.

Beleving bij de boer
Dat is waar het om draait bij Lekker naar de Boer. Paula Nijman, projectleider Lekker naar de Boer bij Bionext: “Kinderen konden eieren rapen, een speurtocht doen in de groentetuin of met een kalf knuffelen.” Voor volwassenen waren er rondleidingen over het erf. Nijman: “Veel biologische boeren en tuinders zijn trots op hun bedrijf en vertellen met passie over de buitenuitloop voor hun kippen of de twintig soorten groenten die ze verbouwen. En welke voordelen de biologische teelt heeft voor het dierenwelzijn en de biodiversiteit, bijvoorbeeld omdat ze geen pesticiden gebruiken.”

Ben jij ook op 20 of 21 juni Lekker naar de Boer geweest?
Organisator Bionext wil graag weten hoe jij de Open Dag bij de biologische boer hebt ervaren. Wij stellen het daarom erg op prijs als je hierover enkele vragen wilt beantwoorden. Dit is anoniem en kost ongeveer 5 minuten. Onder de invullers verloten we 20 natuurtijdschriften. Alvast hartelijk dank voor je medewerking!

Klik hier voor de vragenlijst.

 

www.bionext.nl
www.lekkernaardeboer.nl

 

Ook leuk:  Beleef biologisch, Lekker Naar De Boer

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *