Boomhutrestaurant: romantisch dineren in een boom

boomhutrestaurant

Er zijn op internet veel hotels in de vorm van boomhutten te vinden. Ik hoop dat deze trend nog lang blijft bestaan, want wie wilde er nu niet als kind in een boomhut slapen? Elk kind, toch? Boomhutten zorgen ervoor dat je dichter bij de natuur bent en zijn ook nog eens vaak gemaakt van duurzame, gerecyclede materialen.

Naast de boomhuthotels zijn er ook boomhutrestaurants waar je – tussen al die bomen en takken – als minpin of boself kunt genieten van een lekkere maaltijd. Je voelt je dan weer helemaal een met de natuur!

Alnwick Garden Treehouse Restaurant Schotland
Een boomhut? De Alnwick Garden Treehouse is eerder een boompaleis! Dit ‘paleis’ dient als een soort buurtcentrum, waarbij er films worden getoond en activiteiten worden georganiseerd. Je vindt in het hart van de boomhut een knus restaurant: compleet met open haard en bomen die door de vloer groeien. Geniet hier van lekkere lokale specialiteiten.

boomhutrestaurant

Bron foto: Klik op afbeelding

Nanjya-Monjya boomhutcafé Yokohama, Japan
Stel je even voor dat je door de drukke straten van Yokohama loopt en je ineens geluiden uit een boom hoort komen. Als je opkijkt, zie je mensen vrolijk op een terrasje van een grote boomhut zitten. Ze lachen, genieten van een bagel en nippen aan hun drankje. Ik zou – nadat ik mijn verbazing te boven ben gekomen – meteen naar boven lopen en gezellig meedoen!

Koji Ozeki van Ozeki Lab bouwde het café en het huis ernaast in 2012. Het vrolijk gekleurde huis is een share-house (een soort commune) waarin meerdere, verschillende mensen wonen. De huizen zijn allebei met de hand in elkaar gezet. Hiermee wil Ozeki laten zien dat je geen grote machines nodig hebt om huizen te bouwen.

boomhutrestaurant

Bron foto: Klik op afbeelding

Treehouse Café Britse Maagdeneilanden
Deze boomhut is extra speciaal. Waarom? De hut is op een 300 jaar oude boom op het eiland Virgin Gorda gebouwd. In dit restaurant heb je ook nog eens een spectaculair uitzicht van het eiland en de oceaan eromheen.

boomhutrestaurant

Bron foto: Klik op afbeelding

Oasis Treehouse Restaurant Thailand
Dacht je dat de boomhut op de Britse Maagdeneilanden de enige boomhut was op een eiland? Nee hoor, ook deze boomhut van het Oasis-restaurant vind je op een eiland. In dit geval bevindt de hut zich op het eiland Koh Chang in Thailand. Geniet hier – onder het genot van een hapje en drankje – van het fantastische uitzicht over de zee en het eiland.

boomhutrestaurant

Bron foto: Klik op afbeelding

Treepod Dining Thailand
Dit lijkt me nu een van de meest romantische plekken op aarde om met je geliefde te dineren. Jullie hebben je eigen ‘pod’ hoog in de lucht, waar niemand (behalve de ober) jullie kan storen. Er zullen in deze boomhut vast veel aanzoeken worden gedaan … Zwijmel …

boomhutrestaurant

Bron foto: Klik op afbeelding

Redwoods Treehouse Nieuw-Zeeland
Je vindt de Redwoods Treehouse in Auckland, Nieuw-Zeeland. Dit architectonische kunstwerk is in 2008 voor een reclamecampagne van Yellow Pages (de Nieuw-Zeelandse versie van de Gouden Gids) gebouwd. En dit hebben ze in slechts 66 dagen gedaan!

De boomhut is – van punt tot punt – 40 meter hoog en in het midden 10 meter breed. Het hout is heel duurzaam: het komt namelijk van duurzaam geteelde dennen en populieren. Na de opening was de boomhut tijdelijk als restaurant open voor het publiek. Nu kun je deze afhuren voor privéfeesten.

boomhutrestaurant

Bron foto: Klik op afbeelding

Ken jij nog meer boomhutrestaurants? Laat een reactie achter!

Bron: Thuisbezorgd.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *