Duurzaam crowdfundingplatform Oneplanetcrowd voert campagne voor eigen groei

oneplanetcrowd

Word mede-eigenaar, tegen 7% rendement!

Nederlands grootste crowdfundingplatform voor duurzame en maatschappelijke innovatie is een eigen crowdfundingcampagne gestart voor het grote publiek. Investeerders krijgen hiermee de kans om mede-eigenaar te worden van Oneplanetcrowd en financieel mee te profiteren van het succes van het platform.

In een exclusieve besloten campagne voor hun huidige crowd haalde Oneplanetcrowd de afgelopen weken al ruim een half miljoen euro op. Het succes van deze zogenaamde incrowd campagne deed Oneplanetcrowd besluiten de campagne ook open te zetten voor het grote publiek. Met de kapitaalinjectie gaat Oneplanetcrowd haar positie in Europa uitbouwen en de dienstverlening aan investeerders en ondernemers nog verder verbeteren. Daarnaast wil Oneplanetcrowd met deze campagne haar actieve crowd in Nederland en Duitsland vergroten om zo haar community van innovatieve ondernemers en investeerders te versterken en zo gezamenlijk meer positieve impact te creëren.

Crowdfunding biedt meer dan financiering alleen
Forbes meldde eerder dit jaar dat er waarschijnlijk al in 2016 meer geld zal omgaan in de crowdfunding industrie dan in venture capital. Alternatieve vormen van financiering spelen een steeds belangrijkere rol bij het mogelijk maken van duurzame innovatie. Crowdfunding biedt ondernemers meer dan financiering alleen. Door middel van crowdfunding kunnen ondernemers zichtbaarheid creëren en aantonen dat er interesse en draagvlak is voor hun product of dienst. Net als de aangetrokken financiering kunnen ook deze secundaire voordelen een belangrijke bijdrage leveren aan de onderneming en van positieve invloed zijn op mogelijke vervolgfinanciering of co-financiering. Ook ziet Oneplanetcrowd in toenemende mate dat mensen een alternatief zoeken voor hun spaargeld en dat de groep die geïnteresseerd is in een dubbel rendement (financieel rendement en gelijktijdig een positieve impact creëren) groeit. Oneplanetcrowd speelt hierop in en is samen met de crowd in staat om verandering teweeg te brengen en een actieve bijdrage te leveren aan de overgang naar een meer duurzame en sociale economie.
Volgens directeur Maarten de Jong vormt de campagne het ultieme bewijs dat crowdfunding voor duurzame bedrijven werkt: “Oneplanetcrowd gelooft in het principe ‘een crowd bouwt een crowd’. Met crowdfunding haal je niet alleen geld binnen, maar ook ambassadeurs die op hun beurt weer nieuwe investeerders en ondernemers aantrekken. Dat onze eigen crowd in grote getalen in ons platform heeft geïnvesteerd, getuigt van een sterk geloof in crowdfunding voor duurzame ondernemingen en vertrouwen in ons platform.”

Een gemeenschappelijk doel creëert een loyale community
Als niche platform heeft Oneplanetcrowd de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan met het aantrekken van financiering voor duurzame ondernemingen. In tegenstelling tot generieke crowdfundingplatforms, heeft Oneplanetcrowd een loyale community opgebouwd rondom een gedeeld doel van duurzame en maatschappelijke innovatie. De crowd van Oneplanetcrowd is geïnteresseerd in een dubbel rendement. Dit vergroot de kans dat investeerders terugkeren naar het platform om te zoeken naar nieuwe investeringskansen die aansluiten op hun behoeften. Oneplanetcrowd ziet deze beweging van terugkerende investeerders heel sterk. Dit wordt duidelijk onderstreept door het feit dat de investeringen van de besloten campagne uit eigen crowd komen.

Word mede-eigenaar! 
Vanaf nu kan iedereen investeren tegen 7% rente en mede-eigenaar worden van Oneplanetcrowd. Meedoen kan via de projectpagina op de website van Oneplanetcrowd.
De campagne loopt van 8 oktober tot 8 december 2015.

crowdfunding


Over Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd is het grootste duurzame crowdfundingplatform van Europa. Sinds de start in 2012 is de onderneming uitgegroeid tot een platform met meer dan 16.000 actieve investeerders en ruim 6 miljoen euro opgehaalde financiering. Hiermee heeft Oneplanetcrowd voor meer dan 100 projecten start-of groeikapitaal gerealiseerd. Het platform heeft een flexibel financieringsmodel met leningen, achtergestelde converteerbare leningen, voorverkoop en donatie in het portfolio. Oneplanetcrowd is actief in Duitsland en Nederland.

www.oneplanetcrowd.com

Ook crowdfunding:
>  Bekijk ’s ons dossier over ‘financial & social crowdfunding’
>  3 van de 5 Crowdfunding Awards voor projecten Oneplanetcrowd

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *