€ 100.000 geïnvesteerd via crowdfunding site Lendahand

lendahand

In 6 maanden 35 projecten in opkomende landen gefinancierd

Sinds afgelopen zomer biedt Lendahand Nederlanders de mogelijkheid om via www.lendahand.com te investeren in kleine, succesvolle ondernemingen op de Filipijnen en in Colombia. Met een vast rendement van 3%! Inmiddels is via de site ruim 100.000 euro gefinancierd.

Met al 120 tevreden investeerders is Lendahand hard op weg dé crowdfunder voor MKB-ers in opkomende landen te worden.

Gerecycled golfkarton
Een van de ondernemingen op de Filipijnen die een lening via het Lendahand platform aantrekt, is RMRJ Trading van Rosalie Remando. Sinds 19 jaar runt zij haar bedrijf waar dozen gemaakt worden van gerecycled golfkarton. De meeste producten gaan naar klanten in Cavite, Laguna en Manilla. Met een lening van € 2.400 kan zij haar productie opvoeren en meer mensen aannemen.

Crowdfunding
Om de rente voor zowel de uitlener als de ondernemer aantrekkelijk te houden, werkt Lendahand via crowdfunding. Een innovatieve manier om kapitaal aan te trekken. Oprichter Peter Heijen: “Het werkt simpel. Via de website www.lendahand.com kies je zelf hoeveel geld je in welk project investeert. Zo help je de ondernemer en die betaalt vervolgens het bedrag met 3% rente voor de investeerder terug. Het terug ontvangen bedrag kun je houden, of opnieuw investeren in een ander project”.

lendahand

Meer info
Lendahand is een sociale onderneming die mensen in Nederland de mogelijkheid biedt om te investeren in leningen aan kleine succesvolle ondernemingen in opkomende landen tegen een eerlijk en gezond rendement.

www.lendahand.com

Lees ook:
> Lendahand levert sociaal én financieel rendament

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *