Eetbare verpakkingen: ons voedsel van de toekomst

wikipearl-eetbaar

Het druivenvel als inspiratiebron

Voedsel verandert continue. En de nieuwste innovatie op dit gebied is ‘voedsel met een eetbare verpakking’. En dat is slim, want een derde van al ons afval is de verpakking van voedsel. Dat is veel te veel natuurlijk, dus wat dacht je van mango-ijs in een omhulsel van kokosnoot en pompoensoepparels in een spinazievelletje? In de WikiBar in Parijs kun je het al proeven.

Door Erwin Polderman

Onder de naam WikiPearl besloten twee Harvard studenten, David Edwards en François Azambourg, een bedrijfje te beginnen gericht op het ontwikkelen van voedsel in eetbare verpakkingen. Zij werden geïnspireerd door het velletje van een druif. Je kunt jouw WikiPearls ook meenemen om het thuis op te eten. Dan krijg je het mee in een verpakking die 100 procent biologisch afbreekbaar is!

eetbare verpakkingen

Mango in een omhulsel van kokos

Beschermend membraam
De techniek die door WikiPearls gebruikt wordt heet ‘Wiki Cells’. Het idee is gebaseerd op een biologische cel die water bevat. Delen van producten zoals chocolade en sinaasappels vormen een beschermend membraam dat met carbohydraten bij elkaar wordt gehouden. Doordat het voedsel uiteraard goed beschermd en bewaard moet blijven, zijn temperatuur en houdbaarheid uitdagingen geweest in het concept, maar in de bar in Parijs liggen de succesvolle resultaten klaar om geproefd te worden.

wikipearls
De zgn. WikiPearls

Proeven in de WikiBar?
De bar is te vinden aan 4 Rue du Bouloi, 75001 Parijs.  UPDATE:  de bar is gesloten en het bedrijf is verhuisd naar de UK om van daar uit verder te groeien.

wiikibar
wikibarwikibar

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *