Ook op EkoTown: Jennifer de Jong van Sugarless

sugarless matcha thee

Interview inclusief recept Paleo-ontbijtje

Jennifer de Jong, een aantal jaren geleden te zien op tv en tegenwoordig eigenaresse van biologische lunchroom Sugarless in Amsterdam, staat ook op het tweedaagse feest ‘EkoTown’.

We stelden Jennifer een aantal vragen over wat ze gaat doen, en kregen ook nog een recept mee voor een overheerlijk Paleo-ontbijtje…

Waarom doe je dit en wat wil je ermee bereiken?
Sugarless is de eerste – en voor zover ik weet nog de enige – biologische lunchroom in Nederland, die geen gebruik maakt van geraffineerde suikers, ongezonde zoet-, kleur-, geur-, en smaakstoffen, conserveringsmiddellen, E-nummers en gist. Naast dit concept zijn er bij Sugarless ook heerlijke gluten-, en lactosevrije gerechten verkrijgbaar, zowel hartig als zoet.

Wat ga je doen op EkoTown?
Op Ekotown ga ik een aantal producten uit onze verantwoorde ‘Sugarless Sweets’ assortiment laten proeven en verkopen.

Voor wie zijn jouw taarten geschikt (glutenvrij, lactosevrij, etc)?
Sugarless Sweets zijn bijvoorbeeld geschikt voor mensen met een dieetvoorschrift. Of mensen die bewust gluten-, lactose-, geraffineerde suikers vermijden. Omdat Sugarless één bereidingskeuken heeft, kunnen de glutenvrije producten misschien sporen van gluten bevatten. Het is daarom niet geschikt voor mensen met coeliakie.

Wil jij met korting naar EkoTown?
Als lezer/volger/vriend van DeBetereWereld ontvang je 5 euro korting op de dagkaart naar keuze. Bestel je ticket met korting hier ekotown.nl/#!tickets en vul bij Vouchercode in: DBW


Sugarless Paleo Ontbijt
Paleo banaan ‘3 in de pan’ met blauwe bessen

2 rijpe bananen
250 gr blauwe bessen
2 eieren
kokosolie extra vierge om mee te bakken
ahornsiroop (optioneel)

Blend de bananen samen met de eieren goed door in een keukenmachine. Het mengsel is vrij dik, dat hoort zo. Schep wat blauwe bessen door het beslag. Doe wat kokosolie in een koekenpan en bak dan de ‘3 in de pan’ gaar. Net zoals een pannenkoek gaar je het beslag aan beide zijden. De banaan is vrij zoet, dus er hoeft geen ahornsiroop erbij, maar het mag wel.
Op je gezondheid!

Lees ook:
> Vier je gezonde lifestyle op EkoTown
> Bekijk onze krant met daarin 4 pagina’s over EkoTown

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *