Fixie: van pizzafiets tot wereldtrend

santafixie-fixie

Goed voor body én mind!

Je bent één met de weg en het verkeer, geruisloos vlieg je door de straten van jouw stad, je ervaart het ultieme gevoel van vrijheid. Iedere dag weer stap je op jouw eigen gepersonaliseerde beestje, om dit gezamelijk weer her te beleven. Het is heerlijk, het is fixie.

Een moderne, hippe en duurzame levensstijl typeert zowel het bedrijf Santafixie.nl als het karakter van haar medewerkers. Een fixie-fiets, ook wel fixed gear bike genoemd, is een racefiets zonder versnellingen met een vast verzet. Bovendien kan je ze volledig personaliseren met onderdelen naar jouw smaak en persoonlijkheid. Of je nou een nieuwe wilt aanschaffen of je oude racefiets wilt ombouwen tot een hippe fixie, het kan allemaal!

fixieFixie BLB London

Waar komt Fixie dan inneens vandaan? Het begon allemaal bij simpele fietskoeriers in New York eind jaren 90. Zij reden door de drukke, door wolkenkrabbers verlichte straten van ´the Big Apple´ op eenvoudige, fixed gear fietsen. Zo waren ze snel, flexibel, vrij en vooral één met de weg.

fixie

fixie

Het fixie-gevoel verspreidde zich al snel binnen New York en een nieuwe trend was geboren. Niet alleen binnen de stad was het gevoel een must geworden, ook in Europa werd de trend al snel overgenomen, en een gewild product.

FixieGirl

De Fixie fiets, dé trend in de moderne fietsen-wereld die kwam overwaaien uit New York naar zowel Parijs, Barcelona, London als Amsterdam kent geen grenzen.

Zou jij dit gevoel ook willen ervaren? Bekijk deze snelle, hippe tweewielers dan zelf op santafixie.nl!

fixie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *