Gezonde avonturen in de slaapkamerEcofab slapen op Het Ecobed


Kussens en bedlinnen van verantwoord katoen zijn al enige tijd op de markt, maar wist je al dat er ook prachtige, complete ecobedden te koop zijn? Volledig gemaakt van duurzame materialen, zowel ombouw als matras en bedlinnen. De Betere Wereld dook tussen de verantwoorde lakens en werd er weer een stukje wijzer van.Tekst: Erwin PoldermanHet Ecobed –een initiatief van Manon en Goran Gagic, ook bekend van Greenjump.nl– is gemaakt van 100 procent natuurlatex. Omdat het materiaal erg elastisch is, krijgt het lichaam goede ondersteuning; want hoe zwaarder de belasting van natuurlatex, des te meer tegendruk en dus hoe meer ondersteuning het matras geeft. Daarnaast ventileert dit materiaal uitstekend: natuurlatex  heeft namelijk een open celstructuur en dat zorgt weer voor een goede luchtcirculatie.

Duurzaam in elk opzicht

Het Ecobed is te verkrijgen als massief houten bed of als gestoffeerde variant. Voor de gestoffeerde matrassen maakt Het Ecobed gebruik van gecertificeerde duurzame wol. Dit betekent dat de schapen een goed leven hebben gehad: ze worden goed behandeld en op een diervriendelijke manier geschoren. Het gebruikte katoen is gecertificeerd biokatoen. Daarnaast zijn de bedden volledig metaalvrij en daardoor dus een perfecte optie als je straling uit metaal wilt vermijden. Het latex dat voor Het Ecobed gebruikt is, komt uit Duitsland en is op een duurzame manier verwerkt. De energie die nodig is voor de productie van natuurlatex ligt een stuk lager dan de energie die verbruikt wordt bij de productie van synthetische materialen. Een verantwoorde slaapplaats dus!
We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Een goed, duurzaam en gezond bed is dus van levensbelang en géen overbodige luxe.

ecobed-ronga

Ronga – van Het Ecobed

 

“Ik heb geen woorden voor het matras. Het is te gek. Zacht en toch stevig, voelt lekker aan. Beste matras dat ik ooit heb gehad. Heerlijk!”
Karianne uit Amsterdam, over het Natural Basic Seven Zones Female-matras.


Voor de volle 100% natuurlatex, dus gifvrij

Een matras van latex mag in Nederland als “natuurlatex matras’ verkocht worden als er minimaal 40% natuurlatex in verwerkt is. Dat betekent dat er ook matrassen op de markt zijn onder de naam ‘natuurlatexmatras’ terwijl slechts een deel van het materiaal natuurlatex is en de overige 60% uit synthetisch, niet-gifvrij materiaal bestaat. Gelukkig is dat bij Het Ecobed dus níet het geval, en slaap je gezond en verantwoord.
Naast Het Ecobed zelf en de matrassen zijn er ook losse producten voor de slaapkamer te koop op HetEcobed.nl Bijvoorbeeld mooie, verantwoorde dekbedden, lattenbodems en dekens. Een mooie wijze om op een duurzame manier warm én gezond te blijven deze winter. Sleep well!

www.hetecobed.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *