Humble Brush: tandenpoetsen met bamboe

Humble Brush tandenborstel

Weg met het plastic uit de badkamer!

Okay, het zal niet leiden tot een ware ommekeer wereldwijd, maar alle beetjes helpen. En als dat -ook- met een meer verantwoorde tandenborstel kan, dan ben ik all-in. 

Humble Brush is een aantrekkelijk alternatief voor de plastic meuk die via veels te veel commercials (prijsopdrijvend) verkocht worden en ook nog eens in hardplastic verpakkingen. Oprichter Rick de Geest rekent even voor: “Met een gemiddeld verbruik van vier tandborstels per jaar, creëert een mens 5,5 kilo aan afgedankte tandenborstels in zijn leven. En dan te bedenken dat we met 6,8 miljard mensen op aarde zijn. Dat kan ook anders.”
Nee, dan deze bamboe jongen: zachte, BPA-vrije borstelharen van het zogenaamde nylon-6, dat al binnen 1 jaar op de afvalberg is gecomposteerd (er bestaat een verschil met biologisch afbreekbaar namelijk).
Maar voordat je de Humble kunt weggooien, heb je er al heel wat plezier van gehad: de borstel gaat net zo lang mee als die traditionele plastic borstels. En net zo hygiënisch. Het bamboe heeft een laagje van natuurlijke was, zodat het niet gaat scheuren door al het water en het drogen.

Overigens zijn volgens oprichter Rick de Geest varkensharen het ‘enige duurzame’ alternatief voor borstelharen. Maar hij vond dat zelf niet zo fris, dus is het nylon-6 geworden.

Humble Brush tandenborstel  Humble Brush tandenborstel

Buy One, Give One
Een concept dat veel organisaties en merken volgen, zoals Tom’s en ONEforONE: met de aankoop van een Humble Brush geeft het bedrijf hetzelfde aan waarde aan een van de Humble Brush Partners. Dit zijn organisaties in landen waar mensen geen toegang hebben tot tandheelkundige zo rg, of het er gewoon niet is.

“In Nederland is dat de Netherlands Oral Health Society (NOHS) die in ontwikkelingslanden tandheelkundige zorgprojecten uitvoeren in gemeenschappen waar dat nodig is” zegt De Geest. “Zij maken rapporten over de specifieke behoeften aan tandheelkundige zorg voor de gemeenschap. Waar de ene groep gewoon nieuwe tandenborstels en goede voorlichting over mondhygiëne wil, heeft de andere misschien nieuwe faciliteiten zoals een tandartspraktijk nodig.”
Een heldere, rechtstreekse manier van ontwikkelingssamenwerking!

Milieuvriendelijke verpakking
De borstel wordt beschermd door een biologisch afbreekbaar beschermzakje, gemaakt van plantaardig materiaal. En het doosje zelf is geproduceerd van 100% gerecycled materiaal. Dus no worry, brush happy!

Tekst: Erwin Polderman

www.humblebrush.nl

Lees ook:
>Eco-Logisch had onlangs een leuk interview met Humble Brush’s Rick de Geest

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *