ID&T en ADE: 3e editie ADE Green (Win!)

ADE Green

14 oktober - Brakke Grond, Amsterdam

Op woensdag 14 oktober vindt in de Brakke Grond ADE Green plaats, tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Na de uiterst succesvolle eerste twee edities van ADE Green, presenteren ID&T en ADE een gevarieerd programma met panel discussies, inspirerende sprekers en workshops over duurzaamheid, innovatie en sociale verandering.

Tijdens ADE Green speelt innovatie een belangrijke rol. Vijf startups presenteren hun ideeën om anders om te gaan met water, afval en energie. De ideeën komen voort uit een speciale startup competitie van het innovatieplatform voor de event –en muziekindustrie, Open-House. Het winnende idee ontvangt €5000 en toegang tot het vervolgprogramma van Open-House voor een vliegende start. In de jury zitten onder meer Patrick van der Pijl van Business Models Inc. en Jim Stolze (NL), de drijvende kracht achter TEDxAmsterdam en Start Up Fest.

ADE Green


Dance event op 100% schone energie
De organisatie Julie’s Bicycle, die zich richt op het verduurzamen van de creatieve industrie, presenteert een programma over Energie. Chris Johnson (UK) van Shambala Festival modereert  de panels waarin de toekomst van evenementen en festivals centraal staat. Hoe kunnen organisatoren het beste omgaan met energie? Tegen welke grenzen lopen ze daarbij aan? En wat zijn mogelijke oplossingen?

ADE Green

Chris Johnson – ADE Green


Duurzame event catering

Voor het eerst programmeert ADE Green samen met Green Events Nederland een panel over duurzame evenement catering. Deelnemers aan dit panel zijn onder anderen Mikkel Sander (Roskilde Festival, DK), Joszi Smeets (Directeur Youth Food Movement, NL).

Klimaatconferentie Parijs meer zichtbaar door Dance  
Begin december vindt in Parijs de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP21) plaats waarin wereldleiders tot een nieuw klimaatverdrag moeten komen. De dance industrie heeft wereldwijd bereik en kan passie en verbeelding losmaken als geen andere industrie. In de aanloop naar COP21 wordt in het afsluitende panel van ADE Green de vraag gesteld wat de dance industrie kan doen om de aandacht op dit belangrijke moment te vestigen. Namens ID&T schuift Carlijn Lindemulder (Sustainability Director, NL) aan en daarnaast Matt Black (artiest Cold Cut, UK) en Alex Cornelissen (CEO Sea Shepherd, NL).

Workshops
Verder zijn er workshops met tools&tricks om een festival te verduurzamen, hoe je inhoudelijk een campagne kan voeren en je publiek kunt betrekken bij maatschappelijke thema’s met vertegenwoordigers van Fusion Festival (DE), We Love Green (FR) en Boom Festival (PT).

ADE Green

Polly Higgings


Over ADE Green
Op 14 oktober vindt ADE Green plaats. ADE Green is een officiële sub-conferentie van Amsterdam Dance Event (ADE), gepresenteerd door ID&T en ADE in samenwerking met Julie’s Bicycle, the Green Music Initiative, Go Group en Green Events Nederland. ADE Green is een middag gevuld met positieve voorbeelden, praktische oplossingen en debatten over het onderwerp duurzaamheid en sociaal bewustzijn.

ADE Green tickets: bit.ly/adegreen15_tickets
Full Program: www.amsterdam-dance-event.nl/ade-green/events/
Event on Facebook: www.facebook.com/events/459460904236624/
ID&T: www.id-t.com
Amsterdam Dance Event: www.amsterdam-dance-event.nl

ADE Green

 

Mail & Win UPDATE
Wil jij bij het ADE Green niet missen op 14 oktober 12:00-18:00 uur, in de Brakke Grond, Nes 45 in Amsterdam?
Wij geven 2 x 2 kaarten weg, dus als winnaar kun je iemand meenemen!
Vul hieronder je naam en gegevens in, houd je agenda 14 okt vrij, en dan maak je kans… We trekken maandagochtend, 12 okt, de winnaars!

Deze actie is inmiddels afgesloten, iedereen hartelijk dank voor het meedoen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *