Gotta love nature: bespaar tientallen euro’s met natuurlijk drogen {win}

En maak kans op 1 jaar gratis wassen met Seepje Vloeibaar!

Het nieuws uit Nepal drukte onze stoffige neuzen even op de feiten: de kwetsbaarheid van prachtige initiatieven als dat van Seepje, dat met Nepalese wasnoten de wereld van wassen aan het veroveren was. En nog steeds, want de Nederlandse harten zaten op de goede plek en brachten circa 40.000 euro voor de Nepalese leveranciers bijeen. Het zet je wel aan het denken over je eigen (t)huis.

Tekst: Erwin Polderman

Schoonmaken, wassen, de luchtkwaliteit.., met regelmaat vertellen wij jou over de innovaties en de verhalen achter milieuvriendelijkere middelen en merken, zelfs ook over klimaatzuiverende planten. Kijk deze website, rubriek Wonen&Leven er maar ’s op na: inspirerende artikelen om aan de slag te gaan, en zo beter voor jezelf en je naasten te zorgen. Helemaal als je last hebt van astma, COPD of iets dergelijks.

love nature


Natuurlijk drogen – Love Nature

Nu de temperatuur aangenamer wordt, is het een aardig idee om het ‘drogen’ wat nader te bekijken. Natuurlijk, er zijn zuinige wasdrogers te koop, en zeker met de hotfill-varianten bespaar je heel wat energie(kosten), maar we gaan met jouw schone maar natte was nu gewoon eens naar buiten. Want wat blijkt? Een gemiddeld huishouden is jaarlijks zo’n 400 kiloWattuur kwijt aan het gebruik van een wasdroger. Elke week één wasje drogen in de binnen- of buitenlucht, daar bespaar je jezelf jaarlijks zo’n 60 euro mee, volgens Duurzaamthuis.nl. En dan is het nog maar een kleine rekensom om te concluderen dat je véél bespaart als je wekelijks 3 wasjes wast en in de (buiten)lucht droogt.
Brabantia heeft nu een mooie Love Nature-campagne: koop een droogmolen, en het merk plaatst er een boom voor terug – naast je energiebesparing natuurlijk een goed gevoel.

En om het nog mooier te maken, hebben we (wéer) een pracht-actie van Seepje:

Mail & Win UPDATE
Vul hieronder je naam, adresgegevens en motivatie in en maak kans op 1 jaar gratis wassen met Seepje Vloeibaar!
Winnaar (m/v) zal over een aantal weken getrokken worden.

Deze actie is inmiddels afgesloten, iedereen hartelijk dank voor het meedoen!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *