Mud Jeans lanceert Lease A Bag

Lease-A-Bag

Rick Engelkes ontwerpt stijlvolle tassencollectie

Mud Jeans lanceert ‘ Lease A Bag ’, een stijlvolle tas die iedereen kan leasen voor een vast, laag bedrag per maand. Rick Engelkes heeft speciaal voor Mud Jeans twee modellen ontworpen. Het ‘Lease A Bag’ concept is een logisch vervolg op de succesvolle introducties van de baanbrekende modeconcepten ‘Lease A Jeans’ en ‘Lease A Fleece’ in het afgelopen jaar.

Met het Lease concept gooi je nooit meer kleding weg. Mud Jeans hergebruikt namelijk alle grondstoffen en maakt van de gerecyclede vezels weer nieuwe producten.

Rick Engelkes als ontwerper en ambassadeur 
Engelkes onthulde het ‘Lease A Bag’ concept gisterenavond in Pllek in Amsterdam ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van ‘Lease A Jeans’. Engelkes is na een opleiding aan de mode academie Charles Montaigne zijn loopbaan begonnen als modeontwerper bij een prestigieus modehuis in Parijs en is dan ook de gedroomde ambassadeur voor ‘ Lease A Bag ’. Engelkes: “Lease A Bag is een fashionconcept dat bewijst dat duurzaamheid, fashion en hoge kwaliteit heel goed kunnen samengaan. Toen Mud Jeans me benaderde om de tassen te ontwerpen, wilde ik me hieraan dan ook graag verbinden.” Bert van Son, directeur Mud Jeans voegt hier aan toe: “Het feit dat we in het afgelopen jaar al 3000 Lease broeken hebben afgezet, geeft aan dat de consument klaar is voor ons innovatieve concept, waarbij gebruik belangrijker is dan bezit.”

Lease-a-Bag

Rick Engelkes (links) & Bert van Son

Ontwerp
Rick Engelkes heeft de tassen voor ‘Lease A Bag’ ontworpen in nauwe samenwerking met Mud Jeans en met het Utrechtse atelier I Did Slow Fashion. Daisy van Groningen produceert de tassen samen met vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het atelier is gespecialiseerd in kleinschalige kwaliteitsproductie voor Nederlandse modelabels. ‘Lease A Bag’ is gemaakt van gerecycled denim, gerecyclede airbags en restleer uit de meubelindustrie. Gisteren is de mannenlijn gelanceerd, bestaande uit twee modellen: een Amsterdam City Bag en een San Francisco Travel Bag. Uiteraard kunnen ook vrouwen de tassen gebruiken. Een vrouwenlijn volgt later dit jaar en wordt ook ontworpen door een bijzondere Nederlander.

lease-a-baglease-a-bag

‘Lease A Bag’ is eenvoudig online te bestellen op www.mudjeans.eu, de levertijd bedraagt circa drie weken. Vanaf 30 juni aanstaande is ‘Lease A Bag’ ook verkrijgbaar in een aantal geselecteerde winkels in Nederland, België en Duitsland.

Het werkt simpel
Klanten hebben de keus om in één keer te betalen of in maandelijkse termijnen. Bij betaling in één keer betaalt de klant 109,95 euro, inclusief 20 euro ‘statiegeld’, waarna hij de tas zo lang als hij wil kan gebruiken. Als hij in de toekomst besluit de tas in te leveren, krijgt hij zijn ‘statiegeld’ van 20 euro terug in de vorm van korting op zijn volgende aankoop.

Als een klant kiest voor betalen in termijnen, betaalt hij eenmalig een instapbedrag van 20 euro. Vervolgens betaalt hij een jaar lang 5,95 euro per maand. Na deze leaseperiode heeft de klant drie opties. ‘Keep it’: hij betaalt nog 4 extra ‘statiegeld’-maandtermijnen van 5,95 euro, waarna hij de tas zo lang als hij wil kan blijven gebruiken. ‘Switch it’: hij wisselt de tas voor een nieuw model en betaalt 10 euro switchkosten en vervolgens weer 12 maandtermijnen van 5,95 euro. De derde optie is ‘Send Back’: de tas wordt retour gestuurd naar Mud Jeans. Door de mogelijkheid tot gespreide betaling wordt duurzame fashion voor iedereen betaalbaar. Bovendien kan je op deze manier verantwoord blijven wisselen van tas.

lease-a-baglease-a-bag

Over Mud Jeans
Mud Jeans is een Nederlands modemerk met casual dames- en herencollecties. Begin 2013 introduceerde het bedrijf ‘Lease A Jeans’, een innovatief fashion concept waarbij gebruik belangrijker is dan bezit. Mud Jeans heeft met dit concept diverse prijzen gewonnen, zoals de Circle Challenge van The Circle Economy, De Change Award 2013 van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren en de Green Product award in Duitsland. Het bedrijf zet zich dagelijks in voor de transitie naar een circulaire kledingindustrie door het recyclen of upcyclen van materialen waar mogelijk. De kleding voldoet bovendien aan de hoge kwaliteitseisen van diverse ecokeurmerken (waaronder Max Havelaar en GOTS).

Kijk voor meer informatie op www.mudjeans.eu.

Onderstaande vid (20″) is ook leuk! 🙂

The Next Big Denim Thing from Mud Jeans on Vimeo.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *