Ontdekkingsreis naar een duurzamere wereld

Inspiratie en vernieuwing in design 

Ook in haar nieuwe boek Ontdekkingsreis naar een duurzamere wereld laat Annouk Post zien al járen een pionier in sustainable lifestyle te zijn. Ze introduceert mensen die haar inspireerden en haalt haar grote voorbeelden uit de mode, design, kunst, voeding en wetenschap aan. 

De expert in duurzame mode en design verhaalt over ‘de nieuwe luxe’, in een wereld die steeds bewuster wordt. Zij laat zien dat duurzaamheid hand in hand gaat met mooie en toekomstbestendige (product)ontwerpen die in balans zijn met mens en natuur.
Chocolatiers in Vietnam. Een groene, zelfvoorzienende school op Bali. Geluksportretten van de inwoners van Bhutan. Voedsel naar eigen smaak en behoefte uit de 3D-printer. Een zelfvoorzienende transitiestad in Engeland. Eetbaar bestek en drinkgerei. Allemaal voorbeelden van de duurzame route, van positieve verandering.
Het boek spoort aan om onze lifestyle, voeding, kleding, liefde, communicatie en wijsheid in het daglicht van de nieuwe luxe te zetten.

Ontdekkingsreis naar een duurzamere wereld

ArtEZ Press is de uitgever van het bijzonder vorm gegeven designboek; vanaf 15 oktober verkrijgbaar in de winkels en online op charliemary.com.

H’eerlijke bio!
Annouk Post (1980) studeerde Forecasting & Styling aan het Amsterdam Fashion Instituut (AMFI), en volgde het masterprogramma Fashion, Design & Strategy aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Zij is een duurzame mode en design expert en al sinds haar afstuderen in 2004 zet zij zich in voor de promotie van duurzame mode, merken en ontwerpers. Projecten variëren van exposities, events, trendpresentaties, tot aan een eigen label ‘Harry’. Sinds 2014 is Annouk Post communicatiemedewerker bij Fair Wear Foundation, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie.

Meer design/fashion:
>  Altruis: een fashionable oplossing voor een betere balans tussen on/offline
>  Adidas als modemerk het meest duurzaam

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *