Adidas als modemerk wereldwijd het meest duurzaam

adidas

5e in Top100 meest duurzame merken

We hebben weer een lijstje, en wat voor eentje: The Global 100! En met #Modefabriek en #MINT net achter de kiezen, waar tussen de 50 en 100 merken hun duurzame aspiraties lieten zien, ging ik direct op zoek naar het best scorende modebedrijf. Tadaaa: Adidas! 

De Duitsers kwamen uit het onderzoek van het Canadees onderzoeksbureau Corporate Knights (tja, what’s in a name), dat elk jaar onderzoek doet en The Global 100 presenteert, als beste modebedrijf naar voren. Overall staat Adidas op een knappe 5e plaats in die top100, met een score van 73,1 procent. Het onderzoeksbureau gaf deze score na een evaluatie van twaalf zogenaamde kritieke prestatie-indicatoren (KPI’s), zoals water-footprint en energie.

Speedfactory voor low impact
De F50 Zero was al een -voor de liefhebbers- mooie voorbode voor wat komen ging. Toegegeven, het is enigzins oogverblindend, maar de bedrukking-loze voetbalschoen is een must voor de ecofab voetballers en voetballerina’s onder ons.

adidas

Recenter, in december 2015, opende Adidas een speedfactory, waar de sportschoenen volgens een geheel geautomatiseerd proces in de dozen eindigen. Volgens eigen zeggen heeft dit een positieve impact op het milieu, onder meer door een verlaging van CO2-uitstoot en de besparing op de kleefstoffen. Lees op de site van Adidas veel meer.

adidas

Alle foto’s: credits Adidas

Oceaanplastic upcycled
December -nog maar een maand geleden dus- was een drukke maand, want met´Parley for the Oceans‘  zette Adidas een samenwerking op. Het leverde een schoenzool op die geproduceerd is van plastic uit de oceaan. Ongetwijfeld moet het succes van G-Star Raw met artiest Pharrel Williams, die ook investeerde in Bionic Yarn en er creative director werd, bij het Duitse merk tot inspiratie hebben geleid.

adidas

adidas

 

Wat vinden jullie ervan? #huiskamervraag

www.adidas.com
www.bionicyarn.com

Meer duurzame mode:
> Slow fashion & lifestyle op 10e MINT x Modefabriek

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *