Onthulling: Nieuwe speelhutten voor Villa Pardoes

boomhut-villa-pardoes-bouwen-kinderen

Tien jonge ontwerpers zien droomhut voor leeftijdsgenootjes werkelijkheid worden

Vandaag is in Villa Pardoes een heel bijzonder bouwproject opgeleverd: tien speelhutten voor zieke kinderen. Ontworpen én in elkaar getimmerd door de winnaars van de tekenwedstrijd, in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, waar Rafael van der Vaart afgelopen zomer de aftrap van verrichtte. Deze landelijke huttenbouwactie is opgezet door het Zeldzame Ziekten Fonds en Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun ouders.

“Door de campagne hebben kinderen zich op een speelse manier ingezet voor hun zieke leeftijdsgenootjes”, vertelt Charles Ruijgrok, oprichter van het ZZF. “Dankzij hun creatieve inzet hopen we het leven van kinderen met een zeldzame ziekte tijdens hun verblijf in Villa Pardoes iets aangenamer te maken. Vanuit de gedachte dat ieder jongetje of meisje het verdient écht kind te zijn. Dat ieder kind moet kunnen spelen.”

Van tekening naar realiteit
Na de oproep van Rafael van der Vaart deden honderden kinderen deze zomer hun best de ideale hut te ontwerpen voor zieke leeftijdsgenootjes. Hun creatieve uitspattingen liepen uiteen van een ruimteschipboomhut tot haaienhut. De tien winnaars mochten in de herfstvakantie met het gezin een weekend naar de Efteling. Daar hebben ze hun creatie omgetoverd tot echte speelhutten, ideaal voor hun zieke leeftijdsgenootjes. Ze zijn daarbij begeleid door medewerkers van bouwmarkt Hornbach, sponsor van het ZZF en deze actie. De organisatie verstrekte bovendien 1.000 dagkaarten voor gezinnen met zieke kinderen; acht van die gezinnen verblijven het hele weekend in Villa Pardoes.

boomhut-villa-pardoes-bouwen-kinderenboomhut-villa-pardoes-bouwen-kinderen

Eén doel voor ogen
De bestemming van alle tien speelhutten is Villa Pardoes; het vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun ouders. “Geweldig dat het ZZF voor onze locatie heeft gekozen”, zegt Peter Persoon, directeur van Villa Pardoes, waar iedere week acht nieuwe gezinnen te gast zijn. “We zijn altijd bezig de omgeving voor onze gasten nog kleurrijker en leuker te maken. De winnende hutten hebben dus een mooie plek in onze tuin gekregen. De campagne en het eindresultaat bewijzen hoezeer verschillende goede doelen elkaar kunnen versterken, gesteund door het bedrijfsleven. Dit initiatief is echt een mooi voorbeeld van samen een actie opzetten met maar één doel voor ogen: zieke kinderen en hun gezinnen een onvergetelijke tijd bezorgen!”

Over Villa Pardoes
Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Villa Pardoes bestaat uit acht ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale ruimte. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen en ouders ontmoeten er lotgenoten. Dit vakantieverblijf bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers, medewerkers en sponsoren. Allemaal mensen die het belangrijk vinden dat ook ernstig zieke kinderen een onvergetelijke vakantie hebben.

boomhut-villa-pardoes-bouwen-kinderen

Alle jonge top ontwerpers voor Villa Pardoes op de foto!

Over Stichting Zeldzame Ziekten Fonds
In Nederland wordt het totaal aantal mensen dat aan een zeldzame aandoening lijdt, geschat op circa 1 miljoen. 75% hiervan zijn kinderen. Jaarlijks overlijden ongeveer 14.000 mensen aan een zeldzame aandoening. Deze cijfers zijn een schatting, omdat van de meeste zeldzame ziekten door gebrek aan onderzoek, registratie en diagnostiek geen cijfers worden bijgehouden. Voor bekende ziekten zijn vanuit de overheid en diverse fondsen miljoenen beschikbaar, maar mensen met een zeldzame ziekte staan er alleen voor. Het ZZF vindt het onacceptabel dat er zo weinig aandacht en middelen zijn voor de strijd tegen zeldzame ziekten, en zet zich in om dit te veranderen.

Meer weten? Klik hier.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *