Oranje Fonds: bijzonder contact tussen oud en jong

Initiatief 'Gluren bij de Buren' mooi voorbeeld van bijzonder contact

Hele oude mensen die samen leuke dingen doen met jonge kinderen. In het dagelijks leven is dat contact niet vanzelfsprekend. De eigen grootouders van de kinderen zijn vaak nog kwieke zestigers. Daarom zijn speciale projecten die beide groepen samen brengen vaan bijzondere initiatieven. Er ontstaat contact en begrip en het zorgt voor veel plezier.

Het initiatief Gluren bij de Buren is een mooi voorbeeld van dit bijzondere contact. In het Friese plaatsje Oosterwolde zijn een verzorgingshuis en een basisschool ieder aan een zijde van de straat gesitueerd. Dagelijks gaan de kinderen en de ouderen bij elkaar op bezoek. Samen ondernemen zij allerlei activiteiten. Ze bakken en eten pannenkoeken, lezen voor, werken in de moestuin of tuinkas en zingen liedjes. Er ontstaat speciaal contact tussen deze generaties. Voor de kinderen zijn mooie levensverhalen van de ouderen bijzonder en de kinderen brengen op hun beurt veel plezier en vrolijkheid mee voor de oudere bewoners van het verzorgingshuis.

Bijzonder contact tussen oud en jong Gluren bij de Buren
Koning Willem-Alexander bracht onlangs nog een bezoek aan het initiatief, omdat het in mei 2013 het Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds won.

Conferentie Alle Jaren Tellen (voor professionals)
Het Oranje Fonds organiseert op 2 december in Zeist een conferentie voor professionals die zich bezighouden met initiatieven die oud en jong samenbrengen. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Aanmelden kan via deze link:

www.oranjefonds.nl/oranjefonds

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *