Oranje Fonds zoekt klusorganisaties NLdoet!

Grootste vrijwilligersactie van Nederland voor 10e keer!

Op 21 en 22 maart 2014 organiseert het Oranje Fonds voor de tiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Ramen zemen in een klein museum, een konijnenhok timmeren op de plaatselijke kinderboerderij of een middagje high tea met ouderen in een verzorgingstehuis. Het zijn allemaal klussen waar de rest van het jaar eigenlijk geen geld, tijd of mankracht voor is. NLdoet biedt uitkomst! 
Ook tijdens de komende jubileumeditie zet het Oranje Fonds zich samen met duizenden maatschappelijk organisaties in om vrijwilligers de handen uit de mouwen te laten steken. De eerste enthousiaste maatschappelijke organisaties meldden hun klussen al weer aan op www.nldoet.nl.

NLdoet
© Oranje Fonds – Jeannette Schols

Álle maatschappelijke organisaties kunnen meedoen. Basisscholen, zorginstellingen, kinderboerderijen, natuurorganisaties, dorpshuizen, sportverenigingen; bij elke organisatie liggen wel klussen die gedaan moeten worden. Onder bepaalde voorwaarden stelt het Oranje Fonds maximaal € 450 beschikbaar om de klus te kunnen uitvoeren. Aanvragen kan tot 3 februari en op is op!

Meedoen levert veel op

Arie Dwarswaard van Kinderboerderij De Klaprooshof vertelt: “Wij hebben een fantastische dag gehad op onze kinderboerderij. Naast heel veel schoonmaakwerk hebben we een eerste insectenhotel gebouwd. En de firma van Rooijen Hekwerken maakte het plaatsen van een hek langs de dierenweide mogelijk. Bijna de hele straat is komen helpen. Via nldoet.nl kregen we ook nog nieuwe mensen die zich aanmeldden voor onze klus. Zij maakten voor het eerst kennis met onze kinderboerderij! De dertig vrijwilligers hebben samen zo’n 100 uur vrijwilligerswerk verricht. En dat op één dag. Een geweldige prestatie!”

www.nldoet.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *