The Power of the Heart  {review}

the Power of the Heart

Voor jullie bekeken: de film 'The Power of the Heart'

“De langste reis die je in je leven maakt, is die van je hoofd naar je hart.” 

De Sioux-indianen hadden het mooi verwoord. Ondertussen, eeuwen later, heeft de Westerse wetenschap er ook allerlei onderbouwde meningen, visies en conclusies op los gelaten. Evenals eigentijdse filosofen, en auteurs.
En dat is het mooie van deze film: het is een eclectische, boeiende verzameling van tranentrekkende fragmenten, hoopgevende onderzoeken en hartverwarmende uitspraken van onder andere Deepak Chopra en Paulo Coelho.

Duizendenjaren oude Chinese Geneeswijze verhaalt er al over: in het Hart huist de geest. Ook ‘wij’ zijn er inmiddels wel achter dat het Hart veel meer is dan een spier dat voor bloedcirculatie zorgt. Ons Hart schijnt verbonden te zijn aan intuïtie, niet gebonden aan tijd noch ruimte. En het speelt natuurlijk een rol in de Liefde, in de opvoeding, als ook in het ‘zijn met’ de ander (compassie).

Van het laatste wordt in ‘The Power of the Heart’ een zeer indrukwekkend voorbeeld gegeven. Ik kijk naar de ervaringen van een Tutsi-vrouw, die maar net uit de genocidale wurggreep van de Hutu’s ontsnapt terwijl de rest van haar familie en volk op verschrikkelijke wijze wordt afgeslacht. En toch weet ze vanuit de benauwende, stinkende onderduikplek de kracht te vinden om angst en haat om te kunnen buigen naar compassie voor de dader(s).

Het contrast met fragmenten over Westerse onderzoeken zoals dat naar hartcoherentie -de relatie tussen je hoofd en je Hart- kan niet groter. Maar daardoor bleef ik wel geboeid, en werd ik in staat gesteld mijn Hart weer op een andere manier tegemoet te komen.

Ook de Nederlandse Inez van Oord komt aan het woord in Power Of The Heart. ‘Een vogel valt niet uit de lucht.., een vis verdrinkt niet in het water. Dus doe wat je Hart je ingeeft, voel wat je kan en wilt, en dan zul je er nooit spijt van krijgen.’ En dat gaat helemaal op voor Inez, die Hart volgde, gewoon ging dòen en in Nederland en inmiddels ver daarbuiten bekend is geworden met het succesvolle blad Happinez.

Stel je grote vragen aan je Hart, en alles zal zich ontvouwen als je pad. De film gaan zien, is een hele goede start…

the power of the heart the power of the heart

Info & Trailer
Regisseur: Drew Herriot (o.a. ‘The Secret’)
Met medewerking van o.a. Deepak Chopra, Paulo Coelho, Maya Angelou, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Immaculée Ilibagiza, Inez van Oord
Van auteur Baptist de Pape verscheen eerder het boek ‘The Power Of The Heart’

Nu in de bioscopen!
De komende tijd zijn er vertoningen van The Power of the Heart in Rotterdam (6 maart) en Nijmegen (8 maart), Heerhugowaard (14 april) en Hilversum (20 april). Bij al deze vertoningen zal Baptist de Pape aanwezig zijn.
Tickets! http://bit.ly/1FjkOWE

De trailer:

PS:  ik heb de dvd doorgegeven aan iemand uit mijn omgeving, met het verzoek de film te bekijken en die ook door te geven. Openen van je hart werkt aanstekelijk! 😉

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *