Slapen in een kartonnen penthouse?

Duurzaam overnachten in de Biesbosch

Hou je wel van het ‘anders dan anders concept’? Dan is een verblijf in het unieke Wikkelhouse bij Stayokay Dordrecht in de Biesbosch de perfecte plek voor jou. In de ochtend stap je zo met blote voeten in het gras en snuif je de ochtenddauw op. Hoe heerlijk is het om je eerste kop koffie te drinken op het terras van je eigen kartonnen mini-penthouse midden in de natuur?

Stayokay Dordrecht ligt aan de rand van het Nationaal Park ‘De Hollandse Biesbosch’ op een geweldige plek in de Hel en Zuilespolder. Op de camping van het hostel staat sinds deze maand het Wikkelhouse. Deze lodge, gemaakt van gerecyled golfkarton, is de ideale plek om er even duurzaam en in stijl tussenuit te knijpen. Het Wikkelhouse heeft daarnaast een hoog penthouse gehalte.

stayokay stayokay stayokay stayokay

Back to basic
Het designhuis van golfkarton sluit helemaal aan bij de filosofie van Stayokay, de hostelketen die altijd op zoek is naar bijzondere plekken met een verhaal. Het designhuis is een ware beleving en gemaakt om bijzondere ervaringen op te doen. Een meer unieke slaapplaats kan bijna niet. Het Wikkelhouse is een heerlijke plek om tot rust te komen, even helemaal back to basic. Want het ‘kartonnen penthouse’ is aan de ene kant voorzien van alle comfort maar heeft bijvoorbeeld geen verwarming of warm water. Ook geen butler trouwens want je wilt immers even op jezelf zijn. Voor de douche en toilet kun je terecht in het sanitairgebouw van de camping op 50 meter afstand. En nee, er is geen WiFi of tv. In het Wikkelhouse draait het om ontspannen pur sang.

Private spot
Wat krijg je wel? Een kartonnen ‘lodge’ midden in de natuur. Een oogverblindend, romantisch uitzicht vanuit deze private spot, voorzien van een opgemaakt luxe Auping tweepersoonsbed en een stapelbed, woonkamer en een gezellige eet/zithoek. Te boeken voor minimaal twee nachten per verblijf. De prijzen van het huisje: op werkdagen 99 euro per nacht en in het weekend 109 euro, inclusief ontbijt.

stayokay

Ecolodge
Luxe en duurzaamheid gaan prima samen. Dit ‘kartonnen penthouse’ en de inmiddels zeer succesvolle drijvende Ecolodge, ook midden in de Biesbosch gelegen bij Stayokay Dordrecht, bewijzen dat. Deze drijvende hotelkamer heeft zelfs een eigen uitkijktoren.

Duurzaamheid bij Stayokay
De basis van het Wikkelhouse is golfkarton dat rond een enorme mal wordt gewikkeld terwijl milieuvriendelijke lijm wordt toegevoegd. Daarna wordt ieder segment beschermd met een waterdichte, ademende folie vergelijkbaar met regenkleding en afgewerkt met houten panelen. Het Wikkelhouse weegt slechts 1000 kilo en is zeer verantwoord: het is maar liefst drie keer duurzamer dan traditionele bouw en gaat minimaal 50 jaar mee. Daarna zijn alle losse modules recyclebaar dus het huis kan volledig worden hergebruikt. Het Stayokay Wikkelhouse kost circa. 50.000 euro als je het bijvoorbeeld zo in je achtertuin zou willen zetten, exclusief inrichting. Maar… je kunt natuurlijk ook gewoon weer een keer bij Stayokay komen logeren in de Biesbosch!

Over Stayokay
Stayokay is een maatschappelijk betrokken non-profitorganisatie met hostels op verrassende locaties door heel Nederland. Al ruim 85 jaar biedt hostelketen Stayokay haar (inter)nationale gasten de ideale uitvalsbasis voor nieuwe, waardevolle ervaringen. Stayokay biedt precies wat je nodig hebt voor een goed verzorgd, verrassend (korte)vakantie- en vergaderverblijf in een ongedwongen sfeer. Gasten van Stayokay boeken een privékamer of een bed op een gedeelde kamer. Ook is er volop gelegenheid andere mensen te ontmoeten. Met jaarlijks circa 1 miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland. Stayokay is aangesloten bij Hostelling International: een netwerk van meer dan 4000 hostels wereldwijd.

de betere wereld

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *