Slow Fashion & Lifestyle tijdens 10e MINT op Modefabriek

MINT

Geweldige stijl, gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving

MINT, het eerste evenement voor fair/slow/forward fashion dat wereldwijd jarenlang onderdeel is van een reguliere beurs – in dit geval Modefabriek – viert haar 10e editie met nieuw onderzoek naar de positie van duurzame mode in de Nederlandse winkels, een recordaantal van 40 van de beste merken, een birthday party en een overzicht van voorgaande jaren.

MINT

Rebecca Pearson, Lisa Konno, Aurélie Chadaine


“MINT is uitgegroeid tot één van de highlights van Modefabriek. Op MINT worden bezoekers geïnspireerd om een origineler en vooral duurzamer assortiment in te kopen. Met succes: consumenten hechten steeds meer waarde aan waar producten vandaan komen en door wie ze zijn gemaakt. Dat organisator Marieke Eyskoot die trend 10 edities geleden al herkende, maakt haar tot een van de meest inspirerende mode-ondernemers van dit moment.”

Sanne Groot Koerkamp (hoofdredacteur Glamour)

MINT presenteert toonaangevende cijfers
Na de ongetwijfeld enerverende eerste beursdag, zondag 24 januari, presenteert MINT maandag 25e nieuwe cijfers over sustainable fashion in Nederland. Hoe kijken buyers tegen duurzame mode aan, kopen ze het de afgelopen vijf jaar meer in en zien ze het als de toekomst? Er is door de jaren heen nauwelijks onderzoek gedaan naar duurzame mode in Nederlandse winkels, dus deze cijfers geven voor het eerst inzicht in de stand van zaken.

Body image, healthy living en The True Cost
Tijdens dit persevenement verwelkomt MINT ook Brits topmodel Rebecca Pearson. Zij is naast veelgevraagd model een uitgesproken opiniemaker over ‘body image’. Sustainable fashion gaat niet alleen over de mensen die onze kleren maken, maar ook over de mensen die ze dragen. Wat is de invloed van (duurzame) mode en reclame op het zelfbeeld van de kledingconsument? Daarnaast interviewt MINT-organisator Marieke Eyskoot twee inspirerende gasten over de rol van sustainability en fashion in de samenleving: Nina Pierson, de oprichter van BEDROCK, een nieuw platform voor healthy living, en Andrew Morgan, regisseur van de baanbrekende documentaire The True Cost.

MINT

Rechts, Andrew Morgan van The True Cost

 
“Sinds MINT staat duurzame mode en lifestyle in Nederland op de kaart. Deze oase op Modefabriek is de plek waar fashion en idealen samen gaan, maar is ook een belangrijke springplank voor nieuw talent.”
Asceline Groot (Voordewereldvanmorgen.nl)


Recordaantal aantal merken
MINT showt dit seizoen het grootste aantal ooit van de beste (inter)nationale sustainable fashion & lifestylemerken. Met trots introduceert MINT de nieuwe labels Andaluxx, Atelier Sukha, Bufandy, Colette van Essen, DORA, Juuty, Lisa Konno, reWrap, Rhumaa, SWOP en TAJ.

Het is ook een grote eer om 959, A Beautiful Story, Afriek, Amor Collections, ANNE GORKE, Aurélie Chadaine, Effio, Granny’s Finest, HoodLamb, I-did_slow fashion_movement, INTI Knitwear, Khula, Komodo, LangerChen, Lanius, Miss Green, MLY, Mud Jeans, MYOMY, O My Bag, Päälä, Ratna Ho + Studio Mulder, Seepje, Studio MYR, Swedish Stockings, Van Hulley, WeWOOD en WOO World of Opportunities weer te mogen verwelkomen.

Ervaar MINT
MINT laat bezoekers van Modefabriek de wereld van sustainable fashion en lifestyle ervaren. Een overzicht toont de hoogtepunten van 10 edities. Ook zijn alle bestsellers van het komende herfst/winterseizoen al te zien, in de speciale Bestsellers Expo. Daarnaast biedt MINT The Future of Retail met LENA the fashion library, de uitreiking van de Goodbrandz Storytelling Awards, zeefdrukken door Päälä, de breiende oma’s van Granny’s Finest, een chocoladeproeverij met Fine Flavour Chocolate, een shop vol sustainable musthaves door Indie Brands en een good food pop-up café van Lavinia.

See you at MINT
MINT toont dus op 24 en 25 januari in de RAI voor de tiende keer het beste op het gebied van sustainable fashion en lifestyle: geweldige stijl, gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving.
MINT wordt georganiseerd door sustainable fashion-expert Marieke Eyskoot, en Naomi Rachèl Timan – in nauwe samenwerking met Modefabriek.

DeBetereWereld zal 2 dagen lang interviews houden, uitspraken/pics delen via Twitter, Instagram en Facebook (volg en Like ons!) en wie weet, ook live-streamen via Periscope. Don’t miss out!  😉 

Modefabriek.nl/mint
Facebook.com/mintfair (tip!) 
Instagram.com/modefabriek

Oók MINT:
>  Mijn persoonlijk verslag van een vorige editie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *