Superfood: kracht uit de natuur

superfoods-terrasana

De Betere Wereld test TerraSana Superfood

De Betere Wereld blijft nieuwsgierig naar nieuwe producten die bij een bewuste en verantwoorde lifestyle horen. Deze week test onze redacteur TerraSana Superfood.

TerraSana is een merk dat te koop is bij onder meer EkoPlaza en dat naast voeding ook biologische kleding en natuurlijke cosmetica verkoopt (dat laatste onder de namen Logona en Santé). Superfood zijn natuurlijke voedingsmiddelen die zo worden genoemd vanwege hun vermeende krachtige eigenschappen. Superfood bestaat uit gewassen, zaden en bessen vanuit de gehele wereld waarvan elk (voedingsmiddel) op zich een hoge concentratie van een specifieke stof in zich heeft. Wel is het van belang om de Superfood met regelmaat en langdurig te gebruiken voor een optimaal effect. De bedoeling van Superfood is ook dat het rauw gegeten wordt. Dat kan bijvoorbeeld door het maken van smoothies, het mengen door een salade (hennepolie en Chia-zaad bijvoorbeeld) of door het los als snack te eten (Goji-bessen bijvoorbeeld).

superfood terrasana

Foto: TerraSana

Van rauwe kokos tot goji bessen
Goji besjes groeien in het Himalaya-gebied en kunnen als snack gegeten worden maar ook gemixt worden door muesli of een smoothie. De besjes smaken zoetzuur en na het testen, kom ik tot de conclusie dat ik het persoonlijk iets te bitter vind om los als snack te eten. Daarom meng ik het liever met bijvoorbeeld rauwe biologische chocolade om de smaak een beetje ‘bij te stellen’. Bijvoorbeeld in de vorm van een chocolade smoothie! Goji besjes bevatten onder meer aminozuren en anti-oxidanten en zijn in China erg populair. Daar worden ze namelijk ook gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. De TerraSana rauwe kokos blijkt ook lekker te smaken in mijn (chocolade) smoothie. Kokosnoot bevat vezels en antioxidanten, goed dus voor bijvoorbeeld de spijsvertering.

Hennepolie
De TerraSana hennepolie uit mijn Superfood-pakket is een olie die vitamine E en omega 3 bevat. Vitamine E zou de cellen in ons lichaam tegen schadelijke stoffen beschermen en van omega 3 wordt gezegd dat het goed zou zijn voor onder meer het hart. Het is een olie die rauw gebruikt kan worden, dus ik gebruik het in een heerlijke bio salade; het heeft een nootachtige smaak. Lekker! Het henneppoeder kan gebruikt worden voor smoothies. Ik ontdek dat het henneppoeder naar een mix van asperges en spinazie smaakt. Ik moest wel even wennen aan de smaak maar gemengd met andere ingrediënten is het voor mij goed te doen.

Tarwegras
Tarwegras is het jonge gras van de tarweplant en is rijk aan vezels, ijzer, chroom, vitamine C en foliumzuur. Begrijpelijk dus dat het als Superfood omschreven wordt. Om het te testen, besluit ik een lekkere smoothie te maken met appelsap en avocado. Het leuke is dat TerraSana een brochure Superfood heeft gemaakt met handige recepten! (Zie www.terrasana.nl/superfood/brochure.aspx). Dat leverde mij een gezellige creatieve smoothie-making-zondagmiddag op. Je kunt natuurlijk ook wortel, mango of wat je ook maar lekker vindt door jouw smoothie mixen. Dat is namelijk het fijne van tarwegras : het is een gemakkelijk basisingrediënt voor smoothies want het laat zich prima mengen met allerlei soorten groenten en fruit. Het was even wennen aan de smaak en kleur van mijn zelfgemaakte groene smoothie maar het tarwegras heeft een fijne, frisse en niet te overheersende smaak. Het deed me een beetje denken aan versgemalen lentegroenten.

Het was een bijzondere en leuke ervaring om TerraSana Superfood te testen omdat ik dergelijke producten nog nooit eerder geproefd had. Altijd een verrijking om kennis te maken met alles wat de natuur -en TerraSana- te bieden heeft!

Door Lindy Bontenbal

www.terrasana.nl/superfood

Lees ook:
mail & win: superfood smoothies van terrasana

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *