Tastees! De (h)eerlijke t-shirts zijn nu verkrijgbaar

tastees

In een wereld waarin onze timelines overspoeld worden met glutenvrije quinoa, glaasjes komkommerwater, #foodporn, #foodie en #nomnom staan we er vaak niet bij stil hoe goed we het hebben. Het Label Tastees is ontstaan vanuit die gedachte. Dit T-shirt label geeft de consument de kans om met trots zijn of haar favoriete gerecht te dragen en tegelijkertijd een gerecht te doneren aan iemand die het minder heeft. Oftewel, koop een gerecht en sponsor er meteen eentje!

Tastees is een eerlijk product. De T-shirts met gerechten als ‘Boerenkool’ ‘Couscous’ en ‘Roti Kip’ worden gemaakt van 100% biologisch katoen in SGS gecontroleerde fabrieken, waarbij alleen maar sustainable materialen en verfstoffen worden gebruikt. Daarnaast zijn alle shirts voorzien van een uniek nummer, waardoor elk stuk uniek is. Tastees zijn vanaf nu via de website te bestellen voor maar €35,- en worden thuisbezorgd in een pizzadoos.

Voor elk gerecht dat verkocht wordt, voorziet Tastees 20 schoolgaande kinderen in ontwikkelingslanden van een lunch via het United Nations World Food Programme. Dit programma creëert oplossingen om Zero Hunger te realiseren. Het SAFE (Safe Access to Fuel and Energy) programma van het WFP gaat verder dan alleen het verstrekken van voedsel. Zo wordt er bijvoorbeeld in Darfur voorlichting gegeven aan vrouwen om uit te leggen hoe ze op een veilige manier eten voor hun gezin kunnen bereiden. Voor onze maatschappij is koken appeltje eitje, maar in deze gebieden moeten vrouwen vaak uren lopen naar onveilige gebieden op zoek naar brandhout om gerechten te bereiden voor hun gezin.

Om aandacht te vragen voor duurzame oplossingen, zoals het SAFE programma, roept het World Food Programme het Nederlandse publiek op om hun ingrediënt voor #arecipeforzerohunger te delen en op die manier mee te denken over hoe men kan bijdragen. Op deze manier levert het merk Tastees haar ingrediënt voor een betere wereld.

Check voor het bestellen van deze ‘maaltijden’ de website van Tastees: www.tastees.nl

tasteestasteestasteestasteestasteestasteestastees

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *