Wool Week 2015 toont diverse gezichten van Wol

Wool Week

AEG's "AbsoluteCare" best getest door experts The Woolmark Company

Tot en met 18 oktober aanstaande vindt alweer de vierde editie van Wool Week in Amsterdam plaats. Deze campagne is onderdeel van de internationale Campaign for Wool en dit keer zal het gratis WOOL magazine de veelzijdigheid van wol belichten. Aan de hand van wollen items uit de najaarscollecties 2015 van vooral Nederlandse merken zullen ‘The many faces of Wool’ in productfotografie getoond worden; van ondergoed tot avondkleding, van geweven tot hand gebreid, van interieur tot sportswear.

De experts van Woolmark – het bekendste textielmerk ter wereld – raden de producten van AEG met AbsoluteCare™ Systeem aan voor de beste zorg voor uw wollen kleding. The Woolmark Company is ’s werelds meest vooraanstaande organisatie op het gebied van wollen producten. Het Woolmark Blue certificaat garandeert een veilig en behoedzaam droogproces, zelfs bij handwasbare wol.
Ook AEG zal tijdens de Wool Week aandacht willen vragen, voornamelijk voor het drogen van wol. De Duitse producent van innovatieve huishoudelijke apparatuur is hiervoor een samenwerking aangegaan met Nanna van Blaaderen, winnares van de Europese Woolmark Prize voor de vrouwencollectie, die speciaal voor AEG een puur wollen sieraad maakte.
Het sieraad krijgt de consument die een wollen aankoop doet in verschillende winkels in Amsterdam (bijvoorbeeld bij Pauw en Bugaboo) cadeau.

wool weekwool weekwool week


AbsoluteCare: durf te drogen!

Bij AEG zijn de nieuwe Absolute Care warmtepompdrogers toegevoegd aan het premium kledingzorg assortiment. Het zijn de eerste drogers met het gepatenteerde wolprogramma waarmee je probleemloos wollen kleding droogt zonder dat de stof krimpt en vervormd. AEG is de eerste drogerproducent die zo’n droogprogramma biedt voor wol en zijde. Dit maakt het leven een stuk makkelijker, want kwetsbare kledingstukken met een handwaslabel hoeven hierdoor niet meer aan de lucht te drogen.
Daarnaast zorgt het zachte droogprogramma dat de kwaliteit behouden blijft. Vanaf nu kan iedereen weer wol dragen en het net zo gemakkelijk wassen en drogen als een katoenen overhemd. Lees meer hierover.

Of bekijk het filmpje:


www.aeg.nl

www.campaignforWool.org / Wool Magazine

 

wool week wool week

 

Ook wollig:
>  Wool2 – Dutch designer sweater van gerecyclede wol

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *