Yakso, Organic World (Win)

Yakso noodles

Met Yakso haal je op een verantwoorde wijze de Oriënt in huis!

Yakso is het merk voor de biologische consument die graag geniet van de lekkere, gezonde en gevarieerde Aziatische keuken! Yakso heeft een complete range producten die het de biologische consument mogelijk maakt om op een eenvoudige en betaalbare wijze een veelvoud aan gezonde en smakelijke oosterse gerechten thuis zelf klaar te maken. Met Yakso haal je op een verantwoorde wijze de Oriënt in huis!

Oorsprong
De producten van het merk Yakso zijn het resultaat van een initiatief ontstaan door een aantal gezinnen die ruim 35 jaar geleden zijn begonnen op hun zelfvoorzienende ‘Yakso boerderij’. Die groep pioniers bundelden hun kennis en gaven op een bevlogen wijze invulling aan de natuurvoeding branche. Inmiddels is Yakso uitgegroeid tot een merk met prachtige en heerlijke Oosterse producten die nog altijd in de basis de rijke traditie van de oorspronkelijke Yakso boerderij in zich dragen.

Yakso

De naam
Yakso is een Japanse naam. In het Japans kan een woord bestaan uit meerdere betekenissen en/of symbolen. Zo betekent Yakso: ‘heel je lichaam met eten’ en is het een verzamelnaam voor medicinaal eten. Ook staat het voor ‘boer’ en zijn ‘duizend ambachten’, wat moet een boer allemaal weten en kunnen om boer te zijn. De wijze waarop de boer met zijn gewassen of vee bezig is, bepaald in belangrijke mate de kwaliteit (in smaak en voedzaamheid) van zijn producten. Yakso is dus meer dan een verzameling lekkere producten. Het merk vertaalt een duidelijke visie op voeding en gezondheid naar verassende en smakelijke Oosterse producten, waarbij duurzaamheid en respect voor je lichaam centraal staan.

Het is lente! Voel jij ’t ook in je lijf? En is het al lente op je bord?
Ook de lente proeven? leer snel hoe je de lekkerste Glutenvrije Yakso Noodles maakt met dit top recept:

Yakso noodles

Ingrediënten voor 8 personen:

■ 2 pakken Yakso Noodles (1 x -variant witte rijst/ 1 x -variant zwarte rijst)
■ Yakso kokosolie (geurend)
■ 2 tenen knoflook (geperst)
■ 1 bosje lenteui (gesnipperd)
■ Wokmix van peultjes, broccoli en paksoi (gewassen en grof gesneden)
■ Courgette slierten
■ Walnoten (fijngehakt)
■ Glutenvrije miso
■ Sesamzaadjes (geroosterd)
■ 4 seizoenen peper
■ Yakso Tamari
■ Optioneel: kiemgroenten zoals erwtenscheuten

Bereidingswijze
Leg de noodles 15min in koud water. Verwarm een flinke lepel kokosolie in een wok met de knoflook en bosui. Roer je groene groenten mix er doorheen. Af en toe omscheppen en afblussen met een scheut Tamari. Ondertussen rooster je de walnootjes in een droge koekenpan. Zodra ze licht geroosterd ruiken roer je er een grote lepel miso doorheen. Rustig blijven omscheppen totdat de miso alle nootjes heeft omhult.
Giet je noodles af en kook deze in 5 min beetgaar in ruim kokend water. Ondertussen maak je ‘spaghetti’ van courgette door de courgette grof te raspen. Maak hiervan op elk bord een nestje met een paar flinke draaien peper er overheen. Giet de noodles af en spoel ze af met lauwwarm water. Direct besprenkelen met een klein beetje kokosolie en schep je wok mix er doorheen. Verdeel het over je borden in de nestjes en maak het af met frisse erwtenscheuten, de geroosterde sesamzaadjes en een handje van je eigengemaakte miso-walnootjes.

Tips
■ Hou je van meer? Het is ook super lekker met een stukje gegrilde verse zalm met een beetje extra Tamari en sesamzaadjes er overheen.
■ Is ‘gluten’ voor jou geen thema? Dan kun je ook fijngesneden Seitan, kort rullen in kokosolie met flink wat verse knoflook en peper, er doorheen doen.
■ Ook super gezond en lekker, garneren met een beetje geroosterde nori snippers.

Maaike Middelweerd werkt als voedingsdeskundigeBloei en leef graag met de biologische producten van Yakso. Met haar bedrijf Bloei en Leef deelt ze haar  passie voor voeding, voor natuur, voor bewegen, persoonlijke ontwikkeling en welzijn graag met u! Yakso en Bloei en Leef delen niet alleen dezelfde visie op voeding en gezondheid, maar wat de samenwerking nog unieker maakt, is dat Maaike de dochter is van een van de pioniers van de Yakso boerderij en nu via Bloei en Leef weer recepten ontwikkeld en schrijft voor Yakso.

Kijk voor meer informatie op F/Bloeienleef

 

‘Gezonde Weetjes’ – Productinformatie Yakso
■ Yakso Yakso tamariNoodles: Licht verteerbaar, supergezond
en suiker-, vet- en glutenvrij!
■ Yakso Kokosolie: kokosolie bevat minder calorieën
dan welke andere bron van vetten dan ook. Daarbij is kokosolie van alle boter- en oliesoorten het meest stabiel bij hoge temperaturen (tot aan 77 graden Celsius). Bij het bakken en braden kun je dus het beste gebruik maken van kokosolie.
■ Yakso Tamari: Fantastische zoutvervanger en een geweldige aanvulling op je mineraal huishouding!

 

Gezonde Weetjes’ – informatie groenten
■ Broccoli: Er is wetenschappelijk een top 10 van groente vanuit de hele wereld vastgesteld op basis van de aanwezigheid van vitamines en mineralen. Broccoli staat daarin op nummer 1 en bekroont hiermee de gezondheid van dit recept.
broccoli

Mail & Win Update
Probeer het zelf en maak kans op een fantastisch wokpakket van Yakso en Ballarini! Maak je eigen favoriete Yakso recept en zend dit via onderstaand formulier naar ons toe! Als je foto’s wilt toevoegen (liever wel!), stuur je recept met beeld dan naar rechtstreeks naar yakso@debeterewereld.nl.
De 5 lekkerste en meest originele en gezonde recepten worden geselecteerd voor publicatie in het Yakso receptenboek. De winnaars krijgen bovendien een Wok pakket thuisgestuurd met heerlijke Yakso producten en een Ballarini Greenline wokpan. Uiteraard zullen de winnende recepten ook gedeeld worden op Facebook en de website.

Deze actie is inmiddels afgesloten, iedereen hartelijk dank voor het meedoen!

yakso1

Ballarini
Ballarini Greenline is een hoogwaardige collectie (wok)pannen, gemaakt met respect voor mens en milieu. Ballarini, opgericht in 1889, is het toonaangevende merk in het topsegment van non-stick kookgerei. Ballarini staat voor hoogwaardige kwaliteit en innovatie en heeft haar roots stevig in de Italiaanse en internationale culinaire traditie
Producten uit de Ballarini Greenline zijn volledig recyclebaar en gemaakt uit gerecycled materiaal. Met aandacht voor energie besparing en ecologische productieprocessen die bijdragen aan de herbebossing van natuurreservaten in ontwikkelingslanden. Ballarini Greenline, de ethische keuze.

yakso   Ballarini-LogoClaim_schwarz


Lees ook:

Je vingers aflikken op het Viva Las Vega’s Food Festival
Foodwatch: Eerlijke etiketten

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *