ReGen: zelfvoorzienend woonconcept voor stedelijke problemen

energievangers

“In Holland staat een huis.” Nou ja, ‘komt in Almere’ dan: een verzameling fantastische woningen, ReGen, zelfvoorzienend qua water en elektriciteit, urban farming binnen een straal van een aantal meter voor je bio voedsel, recycling en meer.

Ik hou ervan, van dit visionaire concept dat door het Deense EFFEKT bedacht werd voor een stedelijke, autarkische eco-community.
ReGen Villages‘ geeft antwoord op een aantal urgente problemen op sociaal, financieel en milieutechnisch vlak. Het conc concept voorziet in een ontwikkeling richting een off-grid, sociaal coherente buurt voor mensen die ook zelf hun verantwoordelijk willen nemen (en niet willen wachten op het tempo van al dan niet lokale overheden).

ReGen

Alle visuals: EFFEKT.dk


100, nog deze zomer in Almere

ReGen staat voor ‘regeneratief’ waarbij de output van het ene systeem de input van een ander systeem is. Denk aan een energiesysteem dat meer energie opwekt dan het nodig heeft en het surplus opslaat voor gebruik elders.., systemen voor lokale bio voedselproductie, ‘vertical farming’ gericht op aquaponics/aeroponics, watermanagement en meer.
Visueel worden de diverse typen gekenmerkt door een glazen overkapping, waardoor het gevoel ontstaat van ruimtelijkheid en verbondenheid met de natuur en je voedsel, waarbij de grens tussen buiten en binnen veel meer vervaagt. In letterlijke zin ontstaat er zo een andere beleving van de ruimte voor activiteiten als urban farming, spelen en samen-zijn.

En dat alles met een veel lagere footprint
Voor een betere wereld hoef je niet alleen maar te denken aan ‘minder’. Het kan dus ook gewoon ‘slimmer’. Een open houding is wel een vereiste.
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat deze zomer. En ook, of die mooi glass house-overkappingen er na een aantal jaar nog steeds zo mooi uitzien 😉

Wat vinden jullie ervan? 

Meer: http://bit.ly/1U84tt4

ReGen

ReGen

ReGen

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *