Agenda-Tips voor dit weekend, 21 en 22 juni

Zeer interessante events dit weekend!

Er gebeurt zoveel dit weekend dat de moeite van het bezoeken waard is.., we dachten, we zetten er een aantal daarvan even op een rijtje.
Onze agenda-tips voor dit weekend zijn:

Zaterdag 21 juni

EkoTown   | Amsterdamse Bos
Hét biologische lifestyle festival van Nederland. Op 21 & 22 juni vindt de eerste editie plaats van EkoTown, hét biologische lifestyle festival van Nederland in het Amsterdamse Bos; een gezellig en dynamisch festival voor iedereen die een gezonde manier van leven belangrijk vindt. Twee dagen lang kunnen bezoekers in dit bijzondere pop-up dorp zich laten informeren en inspireren op het gebied van biologisch eten, sport en recreatie. Zoals je van een festival mag verwachten, kun je ook volop genieten van muziek. EkoTown bestaat uit verschillende Plaza’s. Iedere Plaza is een wereld op zich en samen geven ze de mogelijkheid tot een gezonde levensstijl.
www.EkoTown.nl 

Extra tip: met code DBW ontvang je op de bestelpagina 5 euro korting op je entreekaart!

Lekker naar de Boer    |  heel Nederland
Biologisch is lekker, hip én stoer. Wil je dat zelf eens ervaren? Kom dan naar het Lekker naar de Boer weekend want dan houden zo’n 160 biologische boeren en tuinders in heel Nederland open erf.
Je kunt met eigen ogen zien dat samenwerken met de natuur zo gemakkelijk lijkt, maar heel veel vakmanschap vereist. Want behalve voor de heerlijkste ingrediënten voor je maaltijd, zorgt de biologische boer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.
www.lekkernaardeboer.nl

Dag van de Architectuur   |  heel Nederland
Comfortabel wonen, sociale woningbouw, inrichting van de open ruimte en hoe we samen-leven, als ook herbestemming van monumentaal en industrieel erfgoed, het is echt een vak apart. En hoe vaak heb je niet gedacht ‘Kon ik daar maar ’s binnenkijken?’ Je hebt nu de kans!
De organisatie is in handen van lokale architectuurcentra, culturele instellingen, architectenbureaus, gemeenten en BNA-kringen. Dankzij hun inspanningen kun je deelnemen aan een uitgebreid programma: er zijn rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen, fiets- en wandeltochten, presentaties en debatten.
www.dvda.nl

Open dag en inspiratiefair Heidepol    |  Arnhem
Natuurlijk begraven worden is een heuse trend aan het worden. Natuurbegraafplaats Heidepol houdt zaterdag een open dag en inspiratiefair. Tussen 11:00 en 16:00 uur ben je van harte welkom om kennis te maken met deze bijzondere plek. Een gids vertelt je alles over natuurbegraven en de flora en fauna op Heidepol.
www.heidepol.nl

InspiratieDag biobynamisch landgoed Kraaybeekerhof     |  Driebergen
De dag staat in het teken van inspiratie, waarbij alle aspecten van het landgoed aan bod komen: verzorgen van de aarde / verbouwen van groente (voeding) / klaarmaken van voeding / gezondmakende kracht van voeding / opleidingen / cursussen / bijen / proeven & ervaren. Geopend van 12.00 – 17.00 uur.
www.kraaybeekerhof.nl

Zondag 22 juni

Plein voor Plein     |  Amsterdam
Samen Sneller Duurzaam, dat gaat met de ‘pleinvoorplein-estafette’ van stichting Urgenda, die zondag 22 juni zien is op ’t Marie-Heinekenplein in Amsterdam. Grote kans dat je Nederlands toptalent en VN-jongerenvertegenwoordiger Ralien Bekkers tegenkomt, als ook nummer-1 van de Duurzame Top100, Marjan Minnesma van Urgenda. Er is muziek van DJ Isis en Florian Wolff, goed voedsel, een aantal sprekers…, echt bijzonder gevoel om daar even bij te zijn.
www.pleinvoorplein.nl

Kloosterfair     |  Culemborg
Fair op Werk aan het Spoel geeft iedereen de gelegenheid om zijn of haar (niet) alledaagse bezigheden en creaties aan het publiek te tonen. Een kans voor (lokale) ondernemers, kunstenaars, vintage aanbieders, (web)winkels en makers van eerlijke en authentieke producten om spullen of diensten aan te bieden.
www.kloosterfair.nl

EkoTown – zie hierboven; programma voor zóndag vind je hier
Lekker naar de Boer – zie hierboven
Dag van de Architectuur– zie hierboven

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *