Zevende ASN Bank Wereldprijs van start

asn-wereldprijs

Schrijf je in vóór 20 juni!

Met een goed idee, veel idealisme en een gezonde dosis realiteitszin een maatschappelijk probleem aanpakken: daarmee kunnen initiatiefnemers de ASN Bank Wereldprijs winnen.

Update: inschrijfperiode is verlengd tot 2 juli! 

De ASN Bank gelooft dat mensen met innovatieve ideeën een belangrijke rol spelen in het verduurzamen van de maatschappij. Daarom organiseert zij al zeven jaar de ASN Bank Wereldprijs. De inschrijving voor de zevende editie is op 2 juni 2014 geopend.
De bank nodigt initiatiefnemers met een frisse blik op een duurzame samenleving uit om met hun idee of project deel te nemen. Inschrijven kan van 2 tot en met 20 juni 2014 (12.00 uur) via de community Voor de Wereld van Morgen. Deelnemers maken kans op een van de vier themaprijzen van elk tienduizend euro. Eerdere winnaars waren onder andere studiojux.org die kleding willen produceren met het doel de arbeidsomstandigheden en de natuur in ontwikkelingslanden te verbeteren en FairPhone, een smartphone met eerlijke onderdelen, die inmiddels te koop is.

De duurzame thema’s
De ASN Bank Wereldprijs is bedoeld voor mensen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact op de duurzame samenleving heeft. Ook moet het project passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank:

• Duurzame energie, natuur en milieu;
• Eerlijke handel, eerlijke mode en eerlijke voeding;
• Kinderrechten, onderwijs en de strijd tegen kinderarbeid;
• Veiligheid en sociale cohesie.

Enkele voorbeelden van projecten waar de bank naar op zoek is: de ontwikkeling van een tas met zonnepanelen om je telefoon op te laden, mensen bewust maken van de herkomst van bepaalde producten, kinderen in achterstandswijken coachen bij hun studiekeuze.

asn-wereldprijs

Afvalrace zonder verliezers
Deelnemers kunnen hun project aanmelden op de community Voor de Wereld van Morgen. Maximaal 25 inzendingen per thema worden op hun duurzame karakter geselecteerd. De vakjury kiest per thema 10 projecten die door mogen naar de volgende ronde. De initiatiefnemers van deze 40 projecten werken tijdens twee inhoudelijke themadagen aan hun plan. Daarna gaan ze stemmen werven. Per thema gaan de 3 projecten met de meeste stemmen door naar de volgende ronde. Bovendien geeft de ASN Bank een wildcard aan één project per thema. De 16 initiatiefnemers ontvangen coaching. Op 11 oktober vertellen ze hun verhaal aan een groot publiek tijdens Morgen | Vandaag in Amsterdam. Uiteindelijk selecteert de jury 2 projecten per thema voor de finale. Wie er gaan winnen, weten we op 13 november 2014.

Over Voor de Wereld van Morgen
Steeds meer mensen willen een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Zij doen dat allemaal op hun eigen manier, groot, klein, nationaal of internationaal. Gericht op mensen, de natuur, of op dieren. De ASN Bank steunt de initiatieven van deze mensen en is in 2008 de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Met als doel gelijkgestemden de kans te bieden elkaar te ontmoeten en te helpen.

Sociale media
De ASN Bank Wereldprijs campagne vindt uitsluitend online plaats. De ASN Bank maakt intensief gebruik van online kanalen en sociale media. Zo beheren twee fulltime medewerkers de online community ‘Voor de Wereld van Morgen’, met inmiddels ruim 54.000 leden.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *