Bescherm pasgeboren baby’s!


Brei een mutsje voor de baby’s in Centraal-Azië!

baby centraal azieJe zult maar geboren worden in een arm land als Tajikistan of Kirgizië. Veel kinderen hebben er geen toekomst, simpelweg omdat ze officieel niet bestaan. Hun ouders doen geen aangifte van hun geboorte, waardoor ze geen toegang hebben tot medische zorg, onderwijs en bescherming. Voor baby’s is toegang tot medische zorg juist essentieel om de eerste jaren te overleven. Save the Children zorgt ervoor dat ouders hun pasgeborene wel registreren. Zo geven we de kinderen een paspoort voor hun toekomst.

U kunt ons helpen door een mutsje te breien en één euro te storten op giro 809. Met uw euro zorgen we ervoor dat kinderen direct na hun geboorte geregistreerd worden. Ouders die dit doen, ontvangen als kraamcadeautje een mutsje voor hun pasgeboren baby. Dat is belangrijk, want in Centraal-Azië is het ‘s winters ijskoud. Veel lichaamswarmte gaat verloren via het hoofdje, dus een mutsje beschermt pasgeboren baby’s tegen onderkoeling, luchtweginfecties en longontsteking. Met de euro geeft u een kind een toekomst.

logo centraal azie

U kunt uw mutsje opsturen naar:
Sam’s Kledingactie voor Save the Children
De Steenbok 11B
5215 MG Den Bosch

Save the Childrenkind centraal azie
Save the Children redt wereldwijd de levens, de dromen en de toekomst van kinderen met betere medische zorg, beter onderwijs en betere leefomstandigheden. In ons 90 jarige bestaan zijn we uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld.

Kijk voor meer informatie op: www.savethechildren.nl/breien

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *