Bijen gesteund met 120 miljoen biologische bloemen

De actie ‘Bijen houden van biologisch’, die in april werd gelanceerd, is afgerond met groot succes. In nauwe samenwerking met Bionext en de Bijenstichting heeft Nature & More 400.000 zakjes bij-vriendelijk bloemzaad uitgedeeld aan meer dan honderd organisaties en duizenden consumenten. Dankzij al deze helpende handen zijn er 120 miljoen bloemzaadjes gezaaid in Nederland, Duitsland, België, Zweden, Frankrijk en Oostenrijk.

Via het biologische groente & fruit van Nature & More werden in Duitsland en Oostenrijk meer dan 200.000 zakjes bloemzaad verspreid, o.a. in groentepakketten. In Nederland deden vooral consumenten massaal mee aan de actie. Zo werden bij een ‘guerillagardening’ actie in Nijmegen op één morgen 2.000 zakjes bijenzaad door vrijwilligers opgehangen in de voortuinen van verschillende wijken. In een ander opvallend campagneonderdeel werd het Pieperpad, een 1.000 kilometer lange fietsroute van Bionext en Greenpeace, getransformeerd tot Bijenpad. Honderden mensen fietsten een stukje van de route om onderweg bloemzaadjes te zaaien.

beeing
Foto: NenadJanicijevic

Veel deelnemers aan de actie stuurden achteraf filmpjes of foto’s in van hun eigen actie. Ter afsluiting van de actie maakte Nature & More een filmpje met een compilatie van ingestuurde beelden, waarin de boodschap nog een keer wordt herhaald. De bijen hebben het nog steeds zwaar, dus het blijft nodig om aandacht te vragen voor het bijenprobleem. Het filmpje is hier te bekijken.
Aan iedereen die heeft meegeholpen met de actie: Thanks for BEEing part of the solution!

Nature & More is het transparantiesysteem van Eosta, Europees marktleider in verse biologische groente en fruit.
• Bionext is de Nederlandse ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding.
• De Bijenstichting zet zich in voor het behoud van alle bijensoorten.
• De biologische bloemenzaadjes werden geleverd door De Bolster.

www.natureandmore.nl
www.bionext.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *