Cristiano Ronaldo nieuwe ambassadeur Save the Children

Wereldberoemde voetballer zet zich in voor kinderen.

Voetballer Cristiano Ronaldo is de nieuwe ambassadeur van Save the Children. In deze nieuwe functie vecht Cristiano tegen honger én overgewicht bij kinderen.

Ronaldo: “1 op de 7 kinderen gaat iedere avond met honger naar bed. Ik wil graag een bijdrage leveren om dit probleem dichterbij een oplossing te brengen. Het is een eer om ambassadeur van Save the Children te zijn. Iedere ouder zou zijn kinderen genoeg te eten moeten kunnen geven, zodat ze niet met honger naar bed gaan.”

Save the children

“Als vader van een zoontje van 2 jaar, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om een kind gezond op te laten groeien. Alle kinderen hebben recht op een gezond leven.”, vervolgt Ronaldo.
Cristiano, sinds 2008 aanvoerder van het Portugees voetbalelftal, treedt met zijn ambassadeurschap in de voetsporen van Save the Children ambassadeurs Jennifer Garner, Gwyneth Paltrow, Julianne Moore, Pia Dijkstra en Cystine Carreon.

“We zijn verheugd dat een fantastische voetballer als Ronaldo met ons wil samenwerken. Overal ter wereld kijken kinderen op naar deze topsporter. Hij is een rolmodel voor kinderen om gezond te leven en lekker te sporten.”, aldus Holke Wierema, directeur van Save the Children Nederland. “Een kind heeft recht op gezonde voeding. Save the Children probeert ondervoeding voor te zijn en kinderen een gezonde toekomst te bieden.”

Save the children

In 2012 heeft Save the Children voor meer dan 85 miljoen kinderen in bijna 120 landen een verschil kunnen maken. Save the Children redt wereldwijd de levens, de dromen en de toekomst van kinderen. Zo zorgt de organisatie onder meer voor gezonde voeding, landbouwontwikkeling en helpt families bij het verbeteren van de voedselzekerheid. In ons ruim 90 jarig bestaan zijn we uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie.

www.savethechildren.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *