De Betere Kleine Wereld: Papier recyclen? Zonde!

Kiind

Kunst heeft eeuwigheidswaarde!

Er is één ding waar alle ouders het over eens zijn: van kinderen leer je! Over jezelf, over de wereld en over hoe je die voor je kinderen achter wilt laten. Met het ouderschap krijg je er meteen een paar kilo ‘bewustwording’ bij.

Kiind.nl, hét online magazine over bewust ouderschap, geeft hier elke week praktische toffe tips voor ouders en kinderen.

Hoe digitaal we met zijn allen ook zijn, we gebruiken nog steeds een bult papier. En we zetten het in keurige doosjes langs de weg, voor de fanfare. Of we kiepen het in een bak bij de supermarkt om het te recyclen. Dat geeft een goed gevoel, maar eigenlijk is het zonde! Want papier is een prachtige grondstof om mee te knutselen met kinderen!
Om op de WC te beginnen: bewaar je closetrolletjes. Ze zijn weer eens wat anders dan een wit vel papier. Je verft ze van buiten en zet ze te pronken in de vensterbank.
En als je er nog iets specialers van wilt maken, knik je ze vervolgens ook nog eens in de lengte naar binnen. Juist: in plaats van een cilinder heeft het nu de vorm van een hart. Nu kun je er hartjes van knippen en die aan een hanger of mobile bevestigen. Of zonder knippen hartjes stempelen voor je Valentijn.
http://www.welke.nl/photo/wendyvwy/Hartjes-stempelen-met-een-wcrol.1361394222

Dan de krant. Echte kunstenaars doen het: kranten beschilderen. Kies een mooie foto uit de krant, en gebruik die als ondergrond voor je eigen schilderij.
http://www.pinterest.com/aqu6imir/schilderen-op-kranten

En tijdschriften? Lijm en papier doen het ook altijd goed samen. Wanneer heb je voor het laatst ‘gepapiermachéd’?

Het wordt pas echt leuk als je er je eigen kralen van gaat maken. Heeft die stapel oude tijdschriften nog een verrassende nieuwe bestemming
http://kiind.nl/articles/60/Papierkralen.html

Nu je op deze manier de complete inhoud van de kartonnen doos voor de fanfare behoed hebt, is de doos zelf aan de beurt. Die tover je om tot een kasteel!
http://kiind.nl/articles/40/Kasteelheer.html

Waarom zou je papier recyclen? Zonde toch, als je er kunst van kunt maken! Wat zeg je, wordt het later alsnog weggegooid? Kunst heeft eeuwigheidswaarde toch?!

Auteur: Kaj van der Plas

 

Lees ook:
> Kinderkleding van Maxomorra (Win!)
> Duurzaam design kinderstoel bij webwarenhuis

Toon de 1 reacties
  1. Visit Website schreef:

    381665 335123Hi my loved 1! I wish to say that this post is remarkable, great written and come with almost all essential infos. I would like to see far more posts like this . 494422

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.