Drie Sinterklaas-cadeaus, voor jullie, van PuurSpeelgoed


Duurzame Sinterklaas, kan dat?

De wereld rondom Sinterklaas overweldigt mij als ouder. Er is zoveel aanbod, kinderen worden zo druk gemaakt en vele hebben buikpijn van alle spanningen. De Sinterklaastijd is echt een periode waar je als ouder wordt getoetst in het nee-zeggen en je eigen keuzes leert te maken, anders wordt je geleefd door de materiële maatschappij en dat komt het karakter van de kinderen niet ten goede.
Wat is de boodschap die je wil meegeven aan je kinderen, hoe wil je dat zij later terugkijken op de 5 december avonden. Wat zijn de belangrijkste waarden?
Sinterklaastijd staat bekend om cadeautjes, schoen zetten, pepernoten, chocoladeletters etc. Je zou Sinterklaas als een kinderfeest kunnen zien, maar je kunt er ook vanuit broederschap naar kijken: je hart openstellen voor de ander. De ander iets schenken, onbaatzuchtig, vanuit liefde, als voorbode om het kerstkind, de liefde, de warmte, het geluk in je eigen hart werkelijk te ervaren.

Als ouder van 2 kinderen vind ik het belangrijk om liefde en aandacht aan het Sinterklaasfeest te geven. We kopen bewust cadeaus bij bedrijven die met liefde en aandacht werken of we maken graag dingen zelf voor onze kinderen en stoppen daar onze liefde in. Zo verpakten wij vorig jaar de cadeaus in een zelfgemaakte stoomboot (gemaakt van een gebruikte doos). De voorpret die we samen als ouders hebben ervaren met het maken van de stoomboot, waren zeer de moeite waard. Wat een verrassing op de kindergezichtjes. De magie van die boot van sinterklaas, in hun huis… was eigenlijk de topper van de avond. De verwachting van de avond…

Op school van onze zoon (6) is het gebruikelijk dat alle kinderen hetzelfde cadeau krijgen. Ouders krijgen de opdracht van de juf of meester om zelf het cadeau voor je kind te maken. Ieder kind uit de klas krijgt hetzelfde, maar iedere ouder pakt het anders aan. Er zit zoveel liefde in deze cadeaus. Het zijn vaak gekoesterde en bewaarde cadeaus. Later als de kinderen groot zijn weten zij dat de cadeaus door de ouders gemaakt zijn. Wat een liefde en warmte! IK gun zo’n schoolcadeau ieder kind.

De missie van PuurSpeelgoed is om kinderen te verbinden met de natuur, ze de seizoenen van het jaar laten ervaren en ze te laten spelen en knutselen met natuurlijke materialen. PuurSpeelgoed zet zich in voor een betere wereld en verkoopt enkel producten die met zorg, liefde, duurzaam, en natuurlijke materialen zijn bereid. Daarnaast hebben we een uitgebreide collectie van natuurlijke knutselmaterialen (ook om zelf cadeaus te maken) boeken en artikelen voor op de seizoenstafel. Onze boodschap aan ouders luidt: geef liefde aan het gezin; ga voor kwaliteit: dus beperk je aankopen, wel duurzaam en goed maar vooral met liefde.
Fijne Sinterklaastijd!

Corina Busman

Cadeautjes voor jezelf én een ander
Aan bovenstaande, recht uit het hart geschreven blog van Corina, koppelt ze namens PuurSpeelgoed.nl 3 prachtige acties; speciaal voor jullie, lezers van DeBetereWereld.
Dus lees even mee en kijk hoe je mee kunt doen…

duurzaam speelgoed sinterklaas

Mail & Win
Maak kans op een van de twee handgemaakte, PEFC gecertificeerd ahornhouten Sinterklazen van Ostheiner (zie foto hierboven), met de hand beschilderd en geolied á 27,50 euro! Prachtig speelgoed voor de kleintjes, dus e-mail naar mailwin@debeterewereld.nl o.v.v. PuurSpeelgoed

Geef een gezin gratis een Sinterklaas-pakket cadeau!
Indien je een bestelling plaatst bij PuurSpeelgoed.nl, kan je iemand/een gezin anoniem aanmelden die in aanmerking komt voor het duurzame Sinterklaaspakket (ieder gezinslid 1 duurzaam cadeau).
Opgeven: familiesamenstelling, leeftijd kinderen, reden waarom zij verwend mogen worden per e-mail naar corina@puurspeelgoed.nl
Mocht het door jou opgegeven gezin uitgekozen worden, dan vragen we naam en adres, en sturen wij het cadeau per post toe, dat op 4 of 5 december zal arriveren bij het gezin. Ontvanger blijft verder anoniem.

En tot slot: óók voor De Betere Wereld-lezers

Als lezers krijgen jullie 5% korting op hun totale inkopen bij PuurSpeelgoed.nl in Sinterklaastijd (nu geldig t/m 5 december). Gebruik hiervoor de actiecode: DBW2013

Alvast een prachtige Sinterklaas en veel voorpret!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *