Een warme winter met outerwear van Polarn O. Pyret

Hoge kwaliteit en functionele unieke designs.

Voor je het weet staat de winter voor de deur en is het tijd om de flodderige shirtjes en shortjes van zoon of dochterlief te verruilen voor lekkere warme winter wear. Maar waar moet je rekening mee houden in de aanschaf van gedegen winterkleding voor kinderen? Matilda Hall, sales agent bij het Zweedse kinderkledingmerk Polarn O. Pyret, geeft tips en trucs om kinderen warm te houden.

Matilda vertel eens, wat zijn de belangrijkste zaken om rekening mee te houden in de aanschaf van winterkleding voor kinderen?

Een warme winter met outerwear van Polarn O. Pyret

Algemeen
Matilda: ‘Het werkt vaak goed om eerst eens voor jezelf na te gaan waar de kleding voor gebruikt gaat worden. Uren in de zandbak, in bomen klimmen, misschien een ritje op de fiets? In het algemeen zijn er drie onderdelen die we bij Polarn O. Pyret extra van belang achten;

– Gemak; de meeste kinderen zijn niet dol op lange aankleed sessies. Met name het kind dat op het punt staat naar buiten te gaan, heeft geen uren de tijd voor mama die jas, muts en sjaal etc. wil aanknopen. Onze onepiece pakken zijn niet voor niets favoriet bij velen.
– Laagjes; je wilt de outfit gemakkelijk kunnen aanpassen op de activiteit.
– Zichtbaarheid; het is belangrijk dat kinderen die buiten spelen goed zichtbaar zijn, op alle outerwear van Polarn O. Pyret zitten daarom 360 graden reflectoren.

Waterwerend, winddicht, wat zijn de belangrijkste verschillen in materiaal die in kinderkleding wordt verwerkt?
Matilda; ‘Er zijn inderdaad een boel verschillende materialen in outerwear. Onze regenkleding bijvoorbeeld laat naast water ook geen wind door, maar dat maakt dan ook dat zo’n jas niet ademt. Niet geschikt voor hele actieve kinderen die een potje willen gaan voetballen, maar wel voor een ritje achterop de fiets naar school. Kinderen die wat ruiger spelen, op de billen de berg af en lekker slootje springen, zijn er niet alleen bij gebaat droog te blijven, de kleding die zij dragen moet daarnaast durable zijn wat wil zeggen dat het stevig is en niet gemakkelijk te scheuren of slijten.’

Een warme winter met outerwear van Polarn O. Pyret

Wat betekent het als de naden van een kledingstuk zijn getaped? 
Matilda; ‘Dit doen we om te voorkomen dat water via de naden van een jas of broek, naar binnen lekt. Een belangrijk detail om te garanderen dat het kind warm en droog blijft.’

Er is veel prijsverschil in kinderkleding, met name in de outerwear. Is het oké om wat regelmatiger nieuwe kleding aan te schaffen om de groei van het kind bij te benen, maar dan wel te kiezen voor een goedkopere variant? 
Matilda; ‘De prijs van onze kinderkleding is in vergelijking met andere merken soms wat aan de hoge kant. Die prijzen moeten we vragen om echte kwaliteit te kunnen leveren, en die kwaliteit is belangrijk. Het doel is om kleding te maken die meer dan 1 kind kan dragen. We stimuleren het, dat onze jassen en broeken van broer op zus en van zus op broer kunnen worden doorgegeven. Omdat bijvoorbeeld al onze outerwear is voorzien van een extra, slijtvaste laag op zitvlak, ellebogen en knieën duurt het jaren en jaren voordat er slijtage optreedt. En de maten zijn flexibel. Door trekkoordjes, elastiek en klittenband is de kleding van Polarn O. Pyret gemakkelijk aan te passen op een wat groter of juist een kleiner maatje.

Veiligheid is vanzelfsprekend heel belangrijk in kinderkleding, wat doen jullie om de kleine dragers te beschermen?
Matilde; ‘Veiligheid is een heel belangrijke pijler in de ontwikkeling van onze kleding. Zo voorzien we elke rits van een beschermkapje om te voorkomen dat er een velletje tussen komt, laten alle capuchons vanzelf los zodat een kind er niet aan kan blijven hangen tijdens het beklimmen van bomen bijvoorbeeld en hebben alle jassen een reflecterend onderdeel om zichtbaarheid, met name in het verkeer, te garanderen.

Een warme winter met outerwear van Polarn O. Pyret

Over Polarn O. Pyret
Polarn O. Pyret is een Zweeds kinderkledingmerk en staat bekend om hoge kwaliteit en functionele unieke designs. Sinds de start in 1976, toen zij de welbekende klassieke streepjescollectie uitbrachten, werkt Polarn O. Pyret met het principe dat kinderen kleding nodig hebben waarin ze kunnen spelen. Kleding waar kinderen kind in kunnen zijn. Polarn O. Pyret heeft 128 winkels waarvan inmiddels 2 in Nederland. Ze richten zich de komende jaren op verdere internationale expansie. De 128 winkels vind je onder andere in Nederland, Zweden, Noorwegen, Ierland, IJsland, Estland, Letland, Finland, Verenigde Staten, Engeland en Schotland. Polarn O. Pyret merkkleding is tevens online verkrijgbaar via de internationale webshops. Het concept behoort tot RNB Retail and Brands Group, een beursgenoteerd bedrijf.

Voor meer informatie over het merk, zie www.polarnopyret.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *