EerlijkWinkelen app wijst de weg naar duurzame producten

eerlijkwinkelen

Routes met winkels uit 40 gemeenten, die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen

Steeds meer mensen willen door duurzamer te winkelen een bijdrage leveren aan een betere wereld. Maar ze weten niet altijd  waar en hoe ze de juiste producten kunnen vinden. Met de app die stichting EerlijkWinkelen lanceert, heb je plattegronden van ruim 40 gemeenten bij de hand met daarop ruim 1000 winkels waar je eerlijk kunt winkelen.

De app wijst je de weg naar winkels die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen. Op basis van je GPS-positie heb je in een mum van tijd een overzicht van de eerlijke winkels in de stad waar je je bevindt.

Zoeken op kleding of cadeaus
Het winkelaanbod is heel divers, van kleding tot speelgoed en van cosmetica tot meubels. Ook horecagelegenheden, zoals koffieshops en lunchrooms, zijn opgenomen in de app. De app heeft een filtermogelijkheid om bijvoorbeeld gericht naar winkels met kleding, cadeaus of eten & drinken te zoeken.

Winkels delen via sociale media
Via sociale media knoppen in de app kun je meteen aan je vrienden en volgers laten weten welke leuke winkel met eerlijke producten je ontdekt hebt. “Hoe meer mensen eerlijk winkelen, hoe groter het verschil dat we kunnen maken”, zegt Karen Kammeraat, voorzitter van stichting EerlijkWinkelen. “We laten zien dat je je leven niet drastisch hoeft om te gooien om iets goeds te doen voor de wereld”,

De app is geschikt voor Ios en Android-besturingssystemen en is gratis te downloaden:
Download voor Ios (Apple Store)
https://itunes.apple.com/nl/app/eerlijkwinkelen/id955135817?mt=8 
Download voor Android (Google Play)
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.eerlijkwinkelen.android

Over EerlijkWinkelen
EerlijkWinkelen zet zich al jaren in om eerlijke producten vindbaar te maken voor iedereen.  Ieder jaar komen er zo’n 10 steden bij. Alle informatie in de app is ook te vinden op de website www.eerlijkwinkelen.nl en via de populaire papieren routekaartjes.

Voor de Eerlijke Winkelroutes werkt Stichting Eerlijk Winkelen samen met Switch. Switch ondersteunt de totstandkoming van Eerlijke Winkelroutes en de app in het kader van hun programma MVO Loont.

Zoekactie!
De lancering van de EerlijkWinkelen app wordt ondersteund door een leuke speelse zoekactie. Gedurende een aantal weken worden er eerlijke cadeaus verstopt in winkels die je via het @eerlijkwinkelen twitteraccount en natuurlijk de app kunt vinden!

Echt een Enjoy & Do Good app om veel te gebruiken!

Lees ook:
>  Shoppen met de FairFriends cadeaubon!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *