Erica Terpstra hulpsint voor kinderen met handicap

Liliane Fonds lanceert campagne ‘Speel voor Sint
en help een gehandicapt kind’


Het Liliane Fonds voert in de Sinterklaastijd campagne om aandacht te vragen voor de situatie van kinderen met een handicap in Kameroen. De campagne is lichtvoetig en serieus tegelijk. Boegbeeld is Erica Terpstra, ambassadeur van het Liliane Fonds. ‘Speel voor Sint en help een gehandicapt kind’ gaat van start bij de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 17 november. De actie duurt tot en met 6 december.

Iedereen kan aan de actie meedoen. Deelnemers kunnen via www.speelsint.nl een eigen foto voorzien van Sintversierselen, op hun Facebookpagina plaatsen en doorsturen aan vrienden. Wie daarna als Sint ook een cadeautje wil geven, kan 2 euro of meer overmaken naar het Liliane Fonds. Het Liliane Fonds helpt kinderen met een handicap in meer dan 30 ontwikkelingslanden, zodat ook zij kunnen meedoen en meetellen in de wereld om hen heen. De opbrengst van de Sinterklaasactie is speciaal voor kinderen in Kameroen. Deelnemers aan de actie maken kans op een Spaans etentje met Erica Terpstra.

HulpSint

Hoe meer mensen voor Sint spelen, hoe meer kinderen in Kameroen een ‘cadeau’ krijgen in de vorm van hulp. Daarom deelt het Liliane Fonds bij intochten van de Sint aan kinderen Sinterklaasmaskers uit. Dit gebeurt onder meer in Roermond, Wageningen en Den Bosch bij de landelijke intocht.

Met de actie wil het Liliane Fonds bereiken, dat kinderen en volwassenen in Nederland even stilstaan bij de situatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden, bijvoorbeeld in Kameroen. Erica Terpstra: "Juist in de Sinterklaastijd staan kinderen in Nederland in het middelpunt van de belangstelling. Kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden hebben net zo goed wensen, maar op hun verlanglijstje staat geen spelcomputer. Ze willen leren lopen, naar school kunnen of ook met vriendjes spelen. Met deze campagne willen we mensen laten zien hoe deze kinderen leven en hoe begrijpelijk en bescheiden hun wensen zijn. En we hopen dat ze ons helpen die wensen te vervullen."

Over het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds, opgericht in 1980, is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden (tot en met 25 jaar). Kinderen krijgen individuele hulp op maat in hun eigen omgeving, van betrouwbare lokale contactpersonen en afgestemd op hun behoeften en omstandigheden. De hulp bestaat uit (para)medische revalidatie, onderwijs en steun bij de verwerving van werk en inkomen, maar ook uit activiteiten die erop zijn gericht dat het kind meedoet in het gezin, de directe omgeving en de lokale gemeenschap. De hulp verbetert de levenskwaliteit van kinderen en hun toekomstperspectief.

Ambassadeurs van het Liliane Fonds zijn, naast Erica Terpstra, Jaap Jongbloed, Monique Velzeboer, Minke Booij en Wieke Biesheuvel.

www.lilianefonds.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *