Fertiliteit Retreat in Spanje met oa. Yin-Yoga


Een Intensieve Reis naar Meer Vruchtbaarheid!

Zwanger worden gaat helaas niet bij iedereen vanzelf. Soms liggen er lichamelijke oorzaken aan ten grondslag, maar vaak wordt er vanuit de reguliere geneeskunde geen duidelijke reden gevonden. De Chinese Geneeskunde kijkt op een energetische manier naar de verschillende organen en hun interactie. Vaak zien we dan dat er ergens een stagnatie van energie is, of juist een tekort, en deze disbalans zich kan uiten als ‘onvruchtbaarheid’.
Deze Fertiliteit Retreat, van 25-30 augustus in Spanje, helpt je om op een bewuste manier je vruchtbaarheid te verbeteren. Het geeft je inzicht in de wijze waarop Chinese Geneeskunde naar Fertiliteit kijkt en vooral handvaten om deze inzichten in je dagelijkse leven toe te passen.

Tekst: Martine Cornelissen

Acupunctuur en Chinese kruiden blijken een zeer goed effect te hebben op verschillende aspecten van het voortplantingssysteem; zoals het reguleren van de hormoonhuishouding, een betere doorbloeding van de baarmoeder, het verbeteren van de eicelkwaliteit en uiteraard ook het leren loslaten van spanningen in je lijf.
Inmiddels hebben meerdere studies aangetoond dat acupunctuur de slagingskansen van IVF / ICSI vergroot.

Vanuit holistische visie naar verbetering
Zwanger worden is echter meer dan een mechanisch proces. De Chinese Geneeskunde (Traditional Chinese Medicine – TCM) gaat uit van een holistische visie. Dat betekent dat stagnaties of tekorten zich zowel op fysiek, emotioneel en/of spiritueel vlak kunnen afspelen. Vanuit deze visie werken we samen aan de verbetering van jouw fertiliteit.
Om tot de kern van je disbalans te komen, maken wij gebruik van een krachtige, diepgaande combinatie van Acupunctuur, Chinese Kruiden, Yin Yoga en Reiki. In een veilige omgeving, onder de professionele begeleiding van fertiliteitsspecialisten, krijg je alle ruimte om blokkades te onderzoeken en op te lossen.

Fertiliteit IVF ICSIFertiliteit IVF ICSIFertliteit IVF ICSI

Diepwerkende yoga-oefeningen
Yin Yoga is een diep ontspannende stijl die bestaat uit voornamelijk vloerposes (asana’s) waarin je het bindweefsel stimuleert en herstelt. Bij vruchtbaarheidsproblemen is juist deze vorm van Yoga uitermate geschikt, omdat het op een diepere laag dan het spierweefsel werkt, dáár waar toxines zich ophopen, en verstoringen tgv littekens en langdurige stress zich vastzetten.

Reiki
Reiki is een Japanse techniek waarbij de vitale energie wordt doorgegeven door de handen van een Reiki therapeut. De combinatie van Yin Yoga met Reiki versterkt elkaar, waardoor het loslaten van diepe stagnaties sneller verloopt.

Acupunctuur, Chinese Kruiden en Meditatie
Tijdens deze Fertiliteit Retreat is er veel aandacht voor jouw persoonlijke conditie; We bieden je persoonlijke acupunctuur-, kruiden- en yoga-consulten, dagelijks fertiliteit- en yin yoga-sessies, meditatiesessies en Reiki. Bovendien leer je in deze week ook wat voor jou de beste voeding volgens TCM is, alsook moxa-, massage- en relaxatietechnieken die bijdragen aan een grotere vruchtbaarheid.

Van verse streekproducten naar therapeutische voeding
Weg van de drukte en omgeven door stilte kun je genieten van het zwembad, ontspannen in een hangmat in de olijfboomgaard, of de tijd nemen om je gedachten neer te schrijven. De groenten van het retreatcentrum Suryalila komen vers van lokale boeren of uit eigen tuin en worden in de keuken omgetoverd tot therapeutische gerechten volgens de TCM-visie.

Fertiliteit Retreat (pdf)

met Martine Cornelissen
,
Zi Yuan Ting


Traditionele Chinese Geneeskunde & Yin Yoga

25-30 augustus 2012
Een unieke gelegenheid om je fertiliteit te verbeteren,
naar de kern van jezelf te gaan en
de stress van het dagelijkse leven los te laten!


Ons doel

Wij organiseren deze retreat omdat wij ervan overtuigd zijn dat met het juiste advies en hulp, jijzelf veel kan doen aan het verbeteren van je vruchtbaarheid. Wij streven ernaar om je zoveel mogelijk tools en inzicht mee te geven, zodat je kansen op een gezonde zwangerschap zo optimaal mogelijk zijn.

Voor wie?
Heb je moeite met zwanger worden of zwanger blijven? Of wil je je optimaal voorbereiden op een komende IVF / ICSI-behandeling? Dan is deze retreat voor jou bedoeld.
Ben je reeds onder behandeling van een TCM-therapeut, dan is het voor ons geen probleem om je behandeling in Andalusie met hem/haar te overleggen.

Wie zijn wij?
Zi Yuan Ting is de praktijk voor Chinese Geneeskunde en Acupunctuur van Martine Cornelissen. Inmiddels werkt er bij Zi Yuan Ting een team van TCM-behandelaars die allen hun specialisaties in Gynaecologie en Fertiliteit behaald hebben.

Martine CornelissenFertiliteit IVF ICSI
Zij is gespecialiseerd in de behandeling van gynaecologische aandoeningen, en specifiek de begeleiding van koppels met kinderwens. Hier heeft zij inmiddels meer dan 10 jaar ervaring mee. Naast haar werkzaamheden als TCM-therapeute, doceert ze over het onderwerp Gynaecologie, Infertiliteit en Traditionele Chinese Geneeskunde (Acupunctuur & Kruiden) aan Acupunctuuropleidingen in Nederland en België.

José de Groot Fertiliteit IVF ICSI
Na het afronden van een 200-uur durende Yoga Teacher Training Yoga Alliance, begon José yogalessen in Barcelona te geven (een mix van Hatha, Vinyasa en Vini Yoga). Later ontdekte zij echter Yin Yoga, wat haar passie en specialisatie werd. Ze woont en werkt inmiddels in Nederland, en geeft Yin Yoga-workshops in Barcelona, Helsinki, Utrecht en Amsterdam. In samenwerking met Praktijk Zi Yuan Ting heeft José een unieke vorm van Fertiliteitsyoga volgens de Yin Yoga-principes ontwikkeld.

Jordi IbernFertiliteit IVF ICSI
Jordi werd geïnitieerd als Usui Traditional Reiki Master door zijn Meester Julia Costa. Zijn weg leidde hem naar Praag, waar hij zich verdiepte in Energetic Medicine met Vladimir Durina, en waar hij jarenlang verbleef. Jordi is verder opgeleid in Karuna Reiki en Usui Tibetan Reiki. Sinds 2004 geeft hij Reiki-cursussen in heel Europa. Jordi woont en werkt in Barcelona als Reiki-therapeut. Speciale aandacht in zijn werk gaat naar begeleiding bij fertiliteitsproblemen.

Fertiliteit IVF ICSIFertiliteit IVF ICSI

Meer info
Wanneer: 25-30 augustus 2012
Waar: Retreatcenter Suryalila, Villamartin, Andalusie, Zuid-Spanje. www.suryalilaretreatcentre.com
Begeleiding: Martine Cornelissen, Jose De Groot, Jordi Ibern.
Indien nodig en afhankelijk van het aantal deelneemsters zal een extra TCM-therapeute van Zi Yuan Ting meegaan als behandelaar.
Prijs: 1150 Euro p.p.  Inclusief:

 • 5 nachten verblijf in tweepersoonskamer (2x single bed)
 • 5x Ontbijt, lunch en dinner (biologisch, klaargemaakt volgens TCM-principes)
 • Gebruik van alle faciliteiten van het retreatcenter
 • Dagelijks fertiliteitsyoga
 • Dagelijks Yin Yoga met reiki-ondersteuning
 • Dagelijks meditatiesessies
 • 2 x Acupunctuur- en kruidenconsulten
 • 1 x persoonlijk Yoga-consult
 • Dagelijks TCM-workshop
 • Persoonlijke begeleiding
 • Wat is niet in de prijs inbegrepen?
 • Vervoer naar en van retreatcenter.
 • Vlucht

Optioneel: De prijs is inclusief dagelijkse Reiki-behandeling tijdens de Yin Yoga-sessies. Maar mocht je daar behoefte aan hebben, dan kun je optioneel ter plekke een persoonlijk Reiki-consult met Jordi Ibern bijboeken. Prijs: 40 Euro/uur.

Fertiliteit IVF ICSIFertiliteit IVF ICSIFertiliteit IVF ICSI

Reisinformatie
Kijk voor reisinformatie op de website van Suryalila. Om het retreatcentrum te bereiken is het het handigste als je op Sevilla vliegt. Vanaf Sevilla gaan er elk half uur bussen naar Villamartin, de rit duurt ongeveer 45 minuten.
Mocht je opgehaald willen worden, dan kan er een airport-pick-up geregeld worden via het retreatcentrum. Je kunt dat rechtstreeks bij hen boeken voor 65 euro/4 personen.

Inschrijven
Inschrijven kan door een e-mail met je gegevens te sturen naar: martine@ziyuanting.nl
Indien je eerst meer informatie wenst, dan kun je contact opnemen met Martine Cornelissen. Telefoonnr: 06-45.202.872.
Wij vragen een aanbetaling van 400 Euro bij inschrijving. Het restant van het bedrag dien je 2 weken voor aanvang over te maken.

www.ziyuanting.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *