Fondsen voor verlenging Kinderen Maken Muziek

Oranje Fonds en Fonds voor Cultuurparticipatie zoeken muziekinitiatieven voor nieuwe ronde Kinderen Maken Muziek.

Op haar veertigste verjaardag lanceerde Prinses Máxima het programma Kinderen Maken Muziek. Tijdens het grote eindconcert op 6 juni 2012 kondigde zij ook de verlenging van het programma aan. Kinderen Maken Muziek start dan ook in schooljaar 2013/2014 met een nieuwe tweejarige editie. Organisatoren Oranje Fonds en Fonds voor Cultuurparticipatie zijn vanaf nu op zoek naar 30 nieuwe initiatieven die kinderen gezamenlijk leren musiceren.

Het doel van Kinderen Maken Muziek is om met behulp van vrijwilligers veel kinderen in groepsverband een instrument te leren spelen en om hen nieuwe sociale vaardigheden mee te geven. Het programma stelt aan 30 nieuwe initiatieven een financiële bijdrage van maximaal 40.000 euro voor het eerste schooljaar en 20.000 euro voor het tweede schooljaar ter beschikking. Daarnaast krijgen zij inhoudelijke ondersteuning en biedt het programma veel netwerkmogelijkheden. Aanvragen indienen kan tot 28 maart 2013 via www.kinderenmakenmuziek.nl.

Kinderen Maken Muziek creëert allerlei kansen. “Het brengt kinderen in contact met muziek maken. Juist diegenen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Het is goed voor hun ontwikkeling en creativiteit”, aldus Jan Jaap Knol, directeur Fonds voor Cultuurparticipatie. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, voegt daar aan toe: “Daarnaast zorgt het samen musiceren en de betrokkenheid van vrijwilligers voor ontmoeting en een versterkt gevoel van saamhorigheid. Wij zijn daarom ook verheugd dat wij een nieuwe editie van Kinderen Maken Muziek kunnen starten”.

Kinderen Maken Muziek is een uniek samenwerkingsverband tussen het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Prins Bernard Cultuurfonds, het Skanfonds en het SNS Reaal Fonds zorgen mede voor de financiering. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met kennis, geld en contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt vernieuwende initiatieven die actieve deelname aan cultuur teweegbrengen en richt zich daarbij op alle inwoners van Nederland. Het Fonds wil een brug vormen tussen cultuur en de samenleving.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *