Geef je jas een tweede leven, en ontvang 30% korting

Recyclingprogramma-C&A

Recyclingprogramma C&A helpt textielindustrie verduurzamen

Als wat bewuster levende consument weet je al dat modeketen C&A wereldwijd één van de grootste aanbieders is van ‘bio-katoen’. Vrij nieuw is hun recyclingprogramma: sinds mei jongstleden kan jij als klant van C&A, je oude kleding inleveren in ruil voor 5% korting op je volgende aankoop. Das heel mooi. Maar tijdelijk gaan de fair fashionista’s van deze wereldspeler nog een heel stuk verder…

Onder het motto ‘Lever je oude jas in bij C&A en geef je jas een tweede leven’ kan je als klant van 8 t/m 25 november in alle C&A-filialen in Nederland je oude jas inleveren, in ruil voor een kortingsbon van 30% korting voor een nieuwe jas!
Wat De Betere Wereld betreft, een prachtig cadeau in deze tijd.

Recycling C&A

Recycling helpt!
Door oude kleding in te nemen en te laten recyclen, helpt C&A de textielindustrie te verduurzamen. Denk hierbij aan een lagere CO2-uitstoot en een lagere, zogenaamde water-footprint. Met de inname van textiel in al haar vestigingen in Nederland voorkomt de modeketen dat kleding in het huishoudafval terechtkomt en wordt vernietigd. Oude kleding wordt nu hergebruikt en gerecycled en krijgt hierdoor een tweede leven. Om dit allemaal mogelijk te maken, werkt C&A samen met de internationale organisatie I:CO.

Samenwerking I:CO
Recycling is een duurzaam alternatief vergeleken met het maken van textielproducten uit nieuwe vezels -het maken van nieuwe vezels kost namelijk heel veel water en energie. I:CO zorgt voor het vakkundig recyclen en hergebruiken van kleding en schoenen. Het doel van deze organisatie is om alle textiel en schoeisel in een gesloten kringloop van grondstoffen te brengen, én te houden. Voor elk kledingstuk en ingebrachte paar schoenen krijgt CharityChar, een organisatie die kleinschalige maatschappelijke projecten ondersteunt, een bijdrage.

Duurzaamheid

Al heeft C&A duurzaamheid hoog op haar prioriteitenlijstje, voor de uitgebreide collectie met ‘bio-katoen’ voor dames, heren en kinderen betaal je als klant hier niet extra voor. De keten voelt zich verantwoordelijk om bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Daarnaast wil C&A in 2020 volledig overschakelen op duurzame katoen voor het héle assortiment. Recycling is ook een belangrijke pijler: ook alle kledinghangers worden ingezameld om gerecycled te worden zodat ze niet in het afvalcircuit belanden. De standaard tassen van C&A bestaan uit minimaal 80 procent gerecyclede folie. Nog duurzamer is de ‘Biokatoen’-tas: die kan je bij ieder filiaal kopen voor 2,50 euro. Fair fashionable!

www.CenA.nl

Tekst:  Erwin Polderman

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *