Help jij een vluchteling uit de schaduw?


Maak ‘onzichtbare’ vluchtelingen zichtbaar, en deel dit met anderen
.

De slachtoffers van oorlog, geweld en onderdrukking kennen we meestal niet. We kennen hun gezichten en hun achtergrond niet. Wat we wel weten is dat zij hulp nodig hebben. Steun deze mensen op de vlucht met wat zij het hardst nodig hebben. Help ze uit de schaduw! Deel deze link ook met je vrienden via Twitter en Facebook en maak onzichtbare vluchtelingen zichtbaar.

Schaduwkunst
Stichting Vluchteling vraagt met confronterende schaduwkunst aandacht voor actuele humanitaire crises wereldwijd. Vanaf 17 juni zijn verschillende street artists dag en nacht bezig met het plaatsen van schaduwen van vluchtende mensen die tonen wat meer dan 40 miljoen levens elke dag moeten doorstaan: honger, dorst, verdriet, vermoeidheid, pijn en angst.

Met deze schaduw street art willen wij rondlopend publiek in de binnenstad van Amsterdam inzicht geven in de wereldwijde vluchtelingenproblematiek. Mensen zullen letterlijk niet meer om de vluchtelingen heen kunnen.

vluchtelingwerk

Ruim 40 miljoen vluchtelingen
De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot Wereld Vluchtelingendag. Wereldwijd wordt op deze dag aandacht gevraagd voor het lot van vluchtelingen. Aandacht om te blijven streven naar oplossingen voor de miljoenen vluchtelingen en ontheemden die nog altijd op zoek zijn naar familie, vrienden, veiligheid en een betere toekomst.

40 miljoen onzichtbare levens. We kennen ze niet. Maar ze verdienen het om gezien te worden. En geholpen. Maak hier vluchtelingen zichtbaar.

Kom de schaduwkunst bezichtigen en vertel het verder via Twitter en Facebook!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *