Het betere speelgoed is houten speelgoed

Leerzaam en verantwoord.

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen. Maar heeft U wel eens nagedacht over waar dat beste uit bestaat? Bij Houtspel.nl denken we dat speelgoed in de eerste plaats veilig, maar daarnaast ook leerzaam én leuk moet zijn. Wij geloven dat je met het juiste speelgoed kinderen kan helpen vaardigheden bij te brengen waar ze de rest van hun leven van kunnen profiteren.

Wanneer je tegenwoordig een speelgoedwinkel binnenloopt kom je al snel terecht in een overdaad aan indrukken. Bijna al het speelgoed is van plastic en is voorzien van een flinke dosis kleurstoffen. Het is zoeken naar iets dat geen knopjes heeft, geen geluid maakt of dat je niet al van verre toe knippert met lampjes. Op elke verpakking staat te lezen hoe leerzaam het speelgoed wel niet is. Teksten als “Dit helpt de algemene ontwikkeling van je kind stimuleren en het spelen met de knopjes bevordert de oog-handcoördinatie”, of “De felle lichtjes zorgen voor extra speelplezier!”, zijn de normaalste zaak van de wereld.

houten speelgoed

Vaardigheden leren

Maar, wat is nou precies dat leerzame en verantwoordde en wat wil je je kinderen eigenlijk leren met het speelgoed dat je ze geeft? Het lijkt tegenwoordig alsof elke baby binnen de kortste keren opgeleid moet worden tot het volgende computergenie. Doch, is het niet belangrijker om kinderen eerst wat andere (praktische) vaardigheden bij te brengen? Wat denk je bijvoorbeeld van eigenschappen als vindingrijkheid, creativiteit, praktisch inzicht, doorzettingsvermogen of het goed omgaan met tegenslag.

Creativiteit prikkelen

Houtspel.nl is een webwinkel die zich richt op duurzaam en handgemaakt houten speelgoed van hoge kwaliteit. Speelgoed dat rust in huis brengt door zijn materiaal-, vorm- en kleurgebruik. Bovendien heeft het houten speelgoed van Houtspel.nl geen specifieke bedoeling en daardoor word telkens weer de creativiteit geprikkeld om zelf de beste toepassing te bedenken. Iets wat later zal bijdragen in zijn of haar leven om beter zijn eigen weg te kunnen volgen en oplossingen te kunnen bedenken voor problemen.
houten speelgoed

Neem als voorbeeld de houten regenboog van Grimm’s. Deze regenboog ziet er niet alleen geweldig uitnodigend uit (zonder schreeuwerig te zijn) maar kinderen van alle leeftijden kunnen er mee spelen. Zo kun je er mee stapelen, zijn het bruggen voor de auto’s of huisjes voor de poppen. Ook kun je er op zitten of er bijvoorbeeld ballen onder door laten rollen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Duurzaam in meerdere betekenissen
Los van de leerzaamheid biedt houten speelgoed meer! Anders dan de plastic variant gaat het speelgoed jaren mee en weet je waar het vandaan komt. Al het speelgoed van Houtspel is namelijk afkomstig uit Europese, duurzaam onderhouden bossen. Bovendien is het speelgoed ook nog handgemaakt en handgekleurd.

Het merk ‘De speelgaard’ gaat zelfs nog verder: Dit speelgoed wordt ontwikkeld door de oorlogsslachtoffers uit Bosnië en draagt hiermee bij aan de wederopbouw van dit land. Zo staat ons houten speelgoed niet alleen voor goed spelen maar zelfs voor een betere wereld.

www.houtspel.nl

houten speelgoed

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *