Hoofdluis. Heel vervelend en het lijkt wel een epidemie.

Jonge kinderen maar ook tieners hebben er veel last van zeker als je de foto’s op social media mag geloven. Behandel je het niet goed dan blijf  je jeuk houden. Beddengoed en handdoeken moet je bijna uitkoken want dat luizen hardnekkig kunnen zijn dat weten de meeste van ons wel.

Je kunt kiezen voor een professioneel anti luizen middel of een van de huis tuin en keuken tips proberen.

Hieronder vind je een aantal tips die we vonden op de social media.

  • Smeer het hoofd in met groene zeep uit een pot. Laat dit een paar uur zitten en de beestjes zullen stikken. Spoel het daarna nog even na met appelazijn en weg is de luis! Dit werkt het best en is bovendien goedkoop.
  • Verdeel appelazijn in het haar, laat het een half uurtje intrekken, spoel en kam het hierna uit. Blijf daarnaast een week lang checken op neten, die je er met je nagels uit kunt halen.
  • Doe een paar druppels teatree olie bij de shampoo wanneer je het haar gaat wassen. Dit werkt echt super. Het is ook mogelijk om een paar druppels in een plantenspuit met water op te lossen en ’s ochtends het haar te besprenkelen.
  • Ik gebruik weleens Frontline voor puppies. Ik probeerde dit op aanraden van een dierenarts. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het werkt wel.
  • Luizenshampoo werkt goed. En het klinkt misschien sadistisch, maar ik trek iedere haar uit waar een eitje aan zit. Mijn dochter heeft lang krullend haar, dus daar kom je met de kam niet doorheen. Het is een tijdrovende klus, maar daarna ben je er wel vanaf.
  • Doe wat haarlotion in het haar en doe hierna een vlecht in het haar.
  • Haarlak werkt goed tegen hoofdluis. Doe het haar even in een vlecht of staart en spuit de haarlak eroverheen.
  • Gebruik veel gel, mousse en haarlak of lekker alles door elkaar daar houden ze niet van.

    Lees ook: Luizen? Neten? Paniek? Gebruik NYDA: 1 behandeling..1 uur!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *