lemodi: modulaire meubels van Hollandse bodem

Initiatiefnemers richten zich op levensloop van de gebruiker

Nederland is een nieuw meubelmerk rijker dat met je zoon of dochter meegroeit dankzij het modulaire systeem: lemodi. 

Zo is een wieg eenvoudig om te bouwen tot een bankje en is met een paar kleine ingrepen de picknicktafel omgetoverd tot een bureau. De eerste serie bestaat uit meubels voor kinderen tot en met 5 jaar; de hierop volgende serie richt zich op een nieuwe levensfase.
De meubels van het oer-Hollandse lemodi – van tekentafel tot productie en verzending, elke fase vindt plaats in Nederland – hebben een strak en tijdloos design en een duurzaam karakter. Slechts een paar aanvullende elementen zijn voldoende om van een bestaand meubel iets totaal nieuws te maken. Dit voorkomt verkwisting en is financieel aantrekkelijk voor de gebruiker.

Van wieg tot schommelstoel
lemodi heeft als doel een complete meubellijn neer te zetten die aansluit bij elke levensfase. “Met lemodi hoef je geen afscheid te nemen van een wiegje, maar groeit het gewoon mee in een ander meubel. Onze ambitie is meubels te ontwerpen die meebewegen met het leven. Hoe bijzonder als je ooit als bejaarde in een comfortabele stoel zit waar onderdelen van het wiegje waar je eens in sliep in zijn verwerkt!” aldus medeoprichter Bertil Klootwijk.

Dromen, spelen en chillen
De eerste serie, de zero to five-lijn, bestaat uit vier meubels bedoeld voor kinderen tot en met een jaar of vijf.Schermafbeelding 2016-09-19 om 16.16.09

Schermafbeelding 2016-09-19 om 15.58.59

Elk onderdeel is er in wit, zacht pistache en olijfgroen. Door te spelen met de kleuren ontstaat er een geheel eigen meubel. De meubels zijn gemaakt van stevig berkenhout met een goed schoon te houden kunststofafwerking. Prijzen voor een volledig meubel starten vanaf € 476, losse elementen zijn verkrijgbaar vanaf € 88.

Over lemodi
lemodi is een initiatief van twee Haarlemse ondernemers c.q. vakmannen: Wouter Schoonebeek, van concepting- en marketingbureau Fodis en Bertil Kootwijk, oprichter-eigenaar van Haarlem Dakopbouw. De combinatie van creatieve geesten en technische inzichten hebben geleid tot lemodi. Een bedrijf waarbij het draait om vakmanschap. Vakmanschap dat bestaat uit oog voor details, de juiste keuze in productieprocessen, de beste materiaalkeuze en het niet onderschatten van wat anderen ‘randzaken’ noemen. Bij lemodi is iets pas goed als echt álles klopt. Alle meubels uit de zero to five-lijn zijn ontwikkeld volgens Europese richtlijnen die gelden voor kindermeubilair en getest en veilig bevonden door een onafhankelijk testhuis. Zo hebben de meubels geen scherpe randen en hoekige punten en zijn alle gebruikte materialen vrij van schadelijke stoffen.

Voor meer informatie kijk op de website van Lemodi of Facebook en Instagram.

Meer lezen?
> Wegdromen met tranquini
> Een jaar lang gratis wassen!

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *