Lillys Eco Clean: schoon zonder bijwerkingen

Een derde Nederland last van chemische middelen.
 
We pakken vaak gewoon maar wat uit het schap, zonder na te denken over de mogelijke schadelijke effecten. Toch zijn we ons wel degelijk bewust van de negatieve bijwerkingen van chemische schoonmaakmiddelen, zo blijkt uit onderzoek van Lilly’s Eco Clean. Bijna een op de drie Nederlanders heeft na het schoonmaken wel eens last van handen, huid of luchtwegen, een kwart is bang dat kinderen giftige middelen te pakken krijgen. Toch blijft bijna tweederde de reguliere, chemische producten gebruiken. En dat terwijl er wel degelijk alternatieven zijn, natuurlijke middelen die net zo goed schoon maken, zonder zorgen voor de gezondheid en het milieu.

Bij het kiezen van schoonmaakproducten let Nederland in eerste instantie op het resultaat, daarna de prijs en als derde de geur. Gezondheidsoverwegingen en het effect op het milieu staan op de vijfde en zesde plaats. Bijna 63% geeft aan meestal reguliere middelen te kopen, slechts 22% koopt meestal ecologische producten. Toch heeft 30,3% wel eens last van handen, huid of luchtwegen na het gebruik van chemische middelen. Daarnaast is met 23,3% bijna een kwart bezorgd dat eigen of andermans kinderen schoonmaakmiddelen inslikken. Twijfel blijkt vaak de reden om niet over te stappen naar een natuurlijk alternatief: 37,1% twijfelt aan het resultaat, 23% aan de milieu-vriendelijkheid, ruim 17% aan hoe gezond deze producten zijn en 10% is niet zeker over de veiligheid.

schoonmaak

Schoon zonder chemie

Gebruikers van ecologische middelen kiezen hiervoor vanwege het milieu (82,7%), voor de huid (38,6%), voor de handen (29,9%) of voor de luchtwegen (28,3%). Voor bijna 30% geeft de veiligheid van het gebruik in de omgeving van eten de doorslag, voor 26% de veiligheid in de omgeving van kinderen. Nieuw in Nederland zijn de ecologische huishoudmiddelen van Lilly’s Eco Clean. De oorsprong ligt in Ierland, waar een klein team van gepassioneerde mensen bewijst dat voor een schoon huis helemaal geen chemie nodig is. Natuurlijke ingrediënten als azijn, zuiveringszout, plantaardige zeep en etherische oliën zorgen voor effectieve, veilige en milieuvriendelijke middelen die je zorgeloos kunt gebruiken. Omdat alles biologisch afbreekbaar is zijn de producten tevens goed voor het milieu. Lilly’s biedt een stralend schoon resultaat met een heerlijke geur, zonder nadelen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Lilly’s Eco Clean is verkrijgbaar bij de betere drogist of natuurwinkel en in diverse online shops. Het assortiment bestaat uit afwasmiddel met biologische Aloë Vera (500ml €2,95), allesreiniger met etherische citrus- of eucalyptusolie (500ml €4,95), ontvetter/ontkalker met etherische citroengrasolie (500ml €5,95), toiletreiniger met natuurlijke tea tree-olie (750ml €4,95) en vloerreiniger met etherische sinaasappelolie (750ml €4,95). Daarnaast is er ook een lijn van ecologische wasmiddelen.

eco clean

Over Lilly’s Eco Clean
Lilly Klint, de vrouw achter Lilly’s Eco Clean, kreeg door het werken met giftige middelen in haar schoonmaakbedrijf onbehandelbare sinusitis en onbedwingbare hoest- en niesbuien. Dat inspireerde haar om zelf schoonmaakmiddelen te ontwikkelen, van natuurlijke ingrediënten. Het resultaat was een lijn ecologische producten waarmee ze schoonmaakte zonder de negatieve effecten op haar gezondheid. Ook haar klanten merkten een positieve verandering, doordat de verontreiniging van chemische schoonmaakmiddelen uit hun woon- en werkomgeving was verdwenen. Alle producten zijn gebaseerd op Lilly’s uitgangspunten: veilige, effectieve en milieuvriendelijke huishoudmiddelen die het geld waar zijn.

Over het onderzoek

Het onderzoek naar het gebruik van chemische en niet-chemische schoonmaakmiddelen in Nederland is uitgevoerd door onderzoeksbureau PanelWizard in opdracht van Lilly’s Eco Clean. Aan het onderzoek namen 576 respondenten deel van 16 jaar en ouder, hierbij is rekening gehouden met een reële spreiding naar geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.

www.lillysecoclean.nl 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *