Mail & Win: organic basics van Infact

Tijdloos, maar tegelijkertijd ín de tijd.

Ineens kwam het voorbij, op Twitter en Facebook: de collectie van Infact. Mooie basics van organic cotton, voor de vrouw en man van nu: shirts, polo’s, longsleeves, vestjes en jurkjes. Mooie beelden, professionele modellen. Transparantie en een goed verhaal. Tijd voor een gesprek met Roland Wiechert, founder van Infact.

Tekst: Erwin Polderman

‘Onze items zijn 100 procent biologisch’ zegt Wiechert. ‘En bovendien fair trade, want alle onze medewerkers in India krijgen echt veel meer betaald voor hun arbeid dan gebruikelijk. Hierdoor zijn zij in staat de leefomstandigheden van hun gezin te verbeteren en/of hun kinderen minder te laten werken. Bovendien gaat een deel van de omzet (!) naar de bouw van scholen in de regio.‘
En ik geloof hem, deze ondernemer die Infact liever niet ziet in de Fashion-hoek. Lees hier zijn indrukwekkende column, over “het bedrijf als kleine samenleving”.

Infact

Tour de Green
Na een tijdelijke maar imposante popup-store in Magna Plaza te Amsterdam (‘het stond toch al lang leeg en ik kon een hele mooie deal maken – je moet toch érgens starten nietwaar’ lacht Wiechert me toe), zijn er tijdelijke winkels verschenen elders in Amsterdam en Rotterdam. Binnenkort zijn andere steden als Utrecht en Den Haag aan de beurt.
Overigens zijn de basics sowieso bij de winkels van Nukuhiva -je weet wel, de winkels van Floortje Dessing- verkrijgbaar.

Infact

Organic fleece
As we speak werkt Infact, voor de sportievelingen onder ons, aan een collectie shirts, hoodies en pants voor een heuse sweat-lijn. Organic fleece does the trick: dat moet je echt ’s met eigen handen (en gezicht) proberen. Eerlijk & Heerlijk (zacht).

 

www.infact-wear.com

Mail&Win
Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.