Millennium Travels: Serie reisblogs – Deel 13


Clichés.

Tijdens de mediatraining in Uganda hadden we het er al over: een verrassende invalshoek houdt je lezers vast! Met die gedachte begon ik aan deze blog. De clichés ontwijken blijkt echter onmogelijk.
Ik zou graag vertellen dat de armoede reuze meevalt en dat het gewoon westerse praatjes zijn. Dat de mensen daar altijd schoon drinkwater hebben en dat de medische voorzieningen ook van redelijke kwaliteit zijn. Helaas is niets minder waar. De beelden van het zielige Afrika die ik thuis gezien heb zijn live net zo schokkend.
Gelukkig is dit negatieve plaatje slechts een stukje van een grotere puzzel. We hebben ook de mooie kanten van het land gezien, de mensen die zich inzetten voor hun communtie en met nieuwe creatieve ideeën komen. Of heb ik hier weer een cliché aangeboord?

oeganda travel
Tekst: Remy Petersen  |  Foto’s: Timu Kota.

De geheugenkaart van mijn camera staat vol met de gezichtjes van breed lachende kinderen met kleren vol vuil en gaten. Naar mijn idee de standaard plaatjes waar elke toerist me thuis komt.
De foto’s zijn prachtig, maar de reis heeft ook echt iets met mij gedaan. Mijn idee over mijn leven is veranderd. Ik besef beter hoeveel geluk ik heb met mijn leven hier. Misschien is dit nog wel het grootste cliché van allemaal, maar voor mij klopt het wel.

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.

Gezocht: ze zoeken momenteel deelnemers die meewillen naar Palestijnse Bezette Gebieden – tot 25 jr, voor foto/filmreis, op zoek naar mensenrechten.

www.millenniumtravels.nl

www.timukota.nl

Lees ook:
> blog 14: Geweldig: uit mijn comfortzone!
> blog 12: This is it!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *