Millennium Travels: Serie reisblogs – Deel 15

Tussen rijk en arm…

Het is zaterdag, onze eerste dag op onze bestemming in Zuid-Afrika. Om bij te komen en te acclimatiseren bezochten we in Durban het strand, het stadion waar het WK in 2010 gehouden werd en het enorme Shopping mall…

Tekst: Imane

Ondanks dat ik hier eerder geweest ben, blijft het grote contrast tussen arm en rijk mij verbazen. Er lijkt in vier jaar tijd niet erg veel veranderd te zijn. De overgang van vallei naar stad is erg indrukwekkend. Binnen een half uur rijden zie je valleien met armoedige huisjes, met villa´s en de volgebouwde stad met zowel vervallen flats als prachtige alleenstaande huizen.

jongerenreis
jongerenreis
Foto’s: Timu Kota

De enorme Shopping Mall is er een van grootte die ik nooit eerder gezien heb. Het is erg luxe en gevarieerd, voor iedere welgestelde wat wils. Beautyproducts, beautytreatments, juwelieren, sari’s en bekende merken vliegen je om de oren. Ik voel me lichtelijk schuldig alleen al door daar te lopen en te kunnen kopen wat ik wil. Iets wat veel mensen die ik een kwartier eerder gezien heb, niet kunnen doen. Hoe zou de bevolking omgaan met dit grote contrast? Ik vraag me af hoe de rijken de armen zien en vice versa. Doen de rijken hun best de armen te helpen, zouden ze hun kop in het zand steken of zouden ze het elkaar wellicht verwijten? Deze vraag blijft me bezig houden. Laat dit een van mijn volgende vragen zijn aan hen uit beide werelden…

Het gaat ons om
Samen werken vanuit passie aan verbindingen met anderen, waar ook ter wereld. En zo werken aan vrede. Aan dromen van vrede en aan een wereld waar jongeren uit alle landen weer durven te gaan dromen. Door bijzondere reizen te koppelen aan millenniumdoelen, ontmoeten en co-creatie.
Wij nemen je mee op reis met een serie blogs. Lees hier elke week, 52 weken lang, hoe jongeren hun reis beleven.

Gezocht: Millennium Travels zoekt momenteel jongeren die meewillen naar de Palestijnse Bezette Gebieden – tot 25 jr, voor foto/filmreis, op zoek naar mensenrechten.

www.millenniumtravels.nl

www.timukota.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *