MyBeach, voor schone stranden en een gezonde zee.


Hoe schoon is jouw strand?  Help ook mee!

MyBeach is een afvalvrije zone op het strand, grenzend aan een strandpaviljoen. Met MyBeach vragen we jou, de strandbezoeker, mee te helpen het strand schoon te houden. Ook als er afval ligt dat aangespoeld is uit zee. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan het verminderen van de ‘plastic soep’ in zee.

Dit strandseizoen zijn er zes MyBeaches geopend in Hoek van Holland, Noordwijk, Zandvoort en op Texel. De komende jaren willen we veel meer van deze afvalvrije zones openen. Want hoe meer MyBeaches, hoe schoner de kust en onze Noordzee.

MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee en wordt geopend in samenwerking met strandpaviljoens, gemeentes, VVV kantoren, educatiecentra en strandsportbedrijven. Een MyBeach strand is te herkennen aan speciale informatieborden, prullenbakken, beach flags en palen met afvalzakjes. Gedurende het zomerseizoen kun je meedoen aan diverse acties op MyBeach, zoals een beach clean up, afvaltelling of je kunt komen kijken bij de theatertour van 22 t/m 26 augustus.

WIN 4 nachten in een strandhuisje op een MyBeach!
Like ons initiatief voor een schone kust op Facebook en post je leukste strandfoto. Je maakt kans op een midweek of weekend voor 5 personen in een strandhuisje bij Take2, in Noordwijk. De leukste foto’s maken daarnaast kans op een lunch bon voor 2 personen bij één van de andere MyBeach paviljoens. www.facebook.com/mybeachnoordzee.

Plastic soep
Heb je weleens van de plastic soep gehoord? Het zijn gebieden in zee, soms zo groot als een continent, waar door stromingen al het plastic afval zich verzamelt. Dit plastic afval is voor een deel afkomstig van de stranden. Stichting De Noordzee vindt gemiddeld 400 afvalitems op 100 meter strand, omgerekend naar de gehele Nederlandse kust (340 km kustlijn) komt dit neer op 1.362.547 afvalitems!

Al dit afval heeft negatieve gevolgen voor het leven in zee. Dieren raken erin verstrikt en verdrinken of zien het aan voor voedsel. Grote en kleine stukjes plastic worden door vogels, vissen en walvissen opgegeten, met alle gevolgen van dien. Al dit plastic, inclusief de giftige stoffen die zich aan plastic hechten, komt zo in de voedselketen terecht. Dit willen wij graag voorkomen.

Tel mee voor de Noordzee!
Wil je graag meehelpen? Uiteraard kun je helpen door op een MyBeach, of ander stuk strand, het afval dat op het strand ligt op te ruimen. Daarnaast is er op 22 september de eerste ‘Tel mee voor de Noordzee opruimdag’. Op deze dag gaat Stichting De Noordzee, samen met de cast van The Little Mermaid, het Nederlandse strand schoonmaken en het gevonden afval tellen. Hou www.noordzee.nl in de gaten voor meer informatie.

Bedankt!
Stichting De Noordzee bedankt alle vrijwilligers die ons helpen, onze Facebookfans en de volgende organisaties voor hun ondersteuning aan MyBeach: stichting Nederland Schoon, Promotiebudget Noord-Holland, STIFTexel, Ministerie I&M, Gaastra en alle deelnemende paviljoens en gemeentes.

Kijk op www.mybeach.info voor meer info, als ook op www.facebook.com/mybeachnoordzee

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *