NEMO zoekt lichtende voorbeelden duurzame toekomst

Wie wordt Enlightenmentz of The Year?

Science Centre Nemo zoekt samen met kennisuitgeverij Industrielinqs drie lichtende voorbeelden – de zogenaamde Enlightenmentz – voor een duurzame toekomst: drie toppers op het gebied van productdesign, innovatieve duurzame productie en sociale innovatie.

De redactie is eerst op zoek naar nieuwtjes op dit gebied en gaat maximaal 10 per categorie nomineren. Daarna gaat de jury drie maal drie finalisten bepalen, die ook tijdens het 2e ‘Energy 4 Next Generations congres’ belangrijk gaan worden.
Het congres is samen met Museumnacht, onderdeel van het Enlightenmentz-festival, 1-3 november.

Enlightenmentz

Schone toekomst onafwendbaar
Duurzame keuzes hoeven niet noodzakelijk in te houden dat je inlevert op comfort, design en mogelijkheden. Nieuwe technologie kan zo worden ontworpen dat duurzame producten ook op andere vlakken goed scoren. Soms mag het zelfs iets meer kosten, omdat je er dan ook meer voor terugkrijgt. Verschillende onderzoekers en industriële bedrijven begrijpen steeds beter dat de combinatie van design en duurzaamheid straks essentieel is voor hun eigen voortbestaan. In de documentaire Cleantech, de Schone Toekomst, laat vpro’s Tegenlicht zien dat een nieuwe industriële revolutie zelfs onafwendbaar is. ‘Met schone technologie is de wereld in het komende tijdperk – de energie- en klimaateeuw – gezonder, rijker, innovatiever, productiever en veiliger te maken.’
Energy 4 Next generations II wil voorbeelden naar voren brengen, waarbij goed ontwerp van beschikbare technologie leidt tot duurzame en comfortabele oplossingen. Daarbij heeft elke dag een andere invalshoek. Op 1 november zal het om duurzame stedelijke ontwikkeling gaan, terwijl op 2 november duurzame productontwerpen met de x-factor centraal staan.

Congresinformatie: Kiki Nelson • kiki@industrielinqs.nl • 020-31 22 791
Sponsorinformatie: Anouk Bouwmeester • anouk@industrielinqs.nl • 020–31 22 797

www.Enlightenmentz.nl
www.energy4nextgenerations.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *